بروکراسی مناطق آزاد مانع رشد و توسعه این مناطق است پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
آغاز عملیات اجرایی طرح مسکن بومیان کیش از ۲۰ آبان
برپایی جشن عاطفه‌ها درجزیره کیش
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران
بررسی راهکارهای معرفی جزیره کیش به‌عنوان پایلوت "شهر محیط‌زیستی" کشور
تمرکز ما بر تخصصی کردن مناطق آزاد است
بازگشت مزیت‌های قانونی شرط موفقیت مناطق آزاد است
جزیره کیش الگوی ارزشمند وحدت و همگرایی در مسیر توسعه و پیشرفت است
راه اندازی سومین دفاتر خدمات هوشمند مناطق آزاد این بار درجزیره کیش
برای ایرانی آباد و سرافراز بایدبا وحدت و همدلی در کنار هم باشیم
20شهریور ؛ آخرین فرصت برای خروج خودروهای آمریکایی و حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی از کیش
آغاز نام نویسی بدون آزمون کارشناسی پیام نور مرکز بین الملل کیش
امروز آخرین مهلت نام نویسی مقطع کارشناسی پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران
مدیران مناطق آزاد باید مثبت اندیش باشند
ضریب اشغال هتل‌های ۵ ستاره کیش به ۷۶ درصد رسید

  آخرين اخبار
آغاز عملیات اجرایی طرح مسکن بومیان کیش از ۲۰ آبان
مسعود رهبری ، نسیمی زودگذر در فضای اجتماعی و فرهنگی کیش
برپایی جشن عاطفه‌ها درجزیره کیش
سه شنبه 18 شهریور 1404 - 16 ربیع الاول 1447 - 9 سپتامبر 2025 - شماره 4783 ( 2167 دوره جدید)
کپسول های زنگ زده
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران
بررسی راهکارهای معرفی جزیره کیش به‌عنوان پایلوت "شهر محیط‌زیستی" کشور
تمرکز ما بر تخصصی کردن مناطق آزاد است
بازگشت مزیت‌های قانونی شرط موفقیت مناطق آزاد است
دوشنبه 17 شهریور 1404 - 15 ربیع الاول 1447 - 8 سپتامبر 2025 - شماره 4782 ( 2166 دوره جدید)
  پربيننده ترين اخبار
امروز آخرین مهلت نام نویسی مقطع کارشناسی پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران
رئیس جدید اداره کل گمرک کیش منصوب شد
هدف از دعوت مقامات ارشد کشور به کیش شنیدن بدون سانسور مشکلات سرمایه گذاران است
ضریب اشغال هتل‌های ۵ ستاره کیش به ۷۶ درصد رسید
برای ایرانی آباد و سرافراز بایدبا وحدت و همدلی در کنار هم باشیم
شنبه 15 شهریور 1404 ، 13 ربیع الاول 1447 ، 6 سپتامبر 2025 ، شماره 4780 ( 2164 دوره جدید)
یکشنبه 16 شهریور 1404 ، 14 ربیع الاول 1447 ، 7 سپتامبر 2025 ، شماره 4781 ( 2165 دوره جدید)
جزیره کیش الگوی ارزشمند وحدت و همگرایی در مسیر توسعه و پیشرفت است
آغاز نام نویسی بدون آزمون کارشناسی پیام نور مرکز بین الملل کیش
مدیران مناطق آزاد باید مثبت اندیش باشند
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

دنیامالی نماینده انزلی در مجلس شورای اسلامی :
بروکراسی مناطق آزاد مانع رشد و توسعه این مناطق است

نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بروکراسی شدیدی در برخی از مناطق آزاد تجاری حاکم است،گفت: متاسفانه برخی‌ها در این مناطق برای خودشان یک حقوق مکتسبه‌ای قائل هستند که این مشکلات باید برطرف شود.

  


به گزارش شفقنا از خانه ملت، احمد دنیامالی با اشاره به مشکلات مدیریتی مربوط به مناطق آزاد تجاری و آسیب شناسی این بخش، بیان کرد: مناطق آزاد تجاری سوابق طولانی در فعالیت‌های اقتصادی کشور داشته و ابتدائاً از سه منطقه آزاد کیش، قشم و چابهار شروع شد.

نماینده مردم «بندر انزلی» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مناطق آزاد تجاری در ادامه توسعه و گسترش پیدا کرد، افزود: در کنار مناطق آزاد تجاری مناطق ویژه اقتصادی و یک سری مناطق آزاد هم در ادامه راه، به هر صورت مجوزهای قانونی خود را دریافت کردند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به کارکرد مناطق آزاد تجاری در حوزه اقتصاد تاکید کرد: ما یا در این زمینه گزارشاتی را در اختیار نداریم و نمی‌دانیم سهم این مناطق در اقتصاد کلان کشور به چه میزان است و یا اینکه مسئولین اصلاً گزارشاتی را در این بخش تهیه نکرده‌اند؛ البته بنده امیدوارم مناطق آزاد تجاری در بحث اقتصاد کشور نیز سهم قابل توجهی داشته باشند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به واقع برخی از مناطق آزاد که در اواخر مجلس دهم قانونی شد،بسیار شتاب زده بود و بدون مطالعه این مناطق مصوب و شکل گرفت. از این رو  این مناطق در حال حاضر مشکلاتی دارند و انتظار این است که مناطق آزاد تجاری بتوانند در حوزه صنایع سازگار با محیط زیست، صنایع اشتغال زا و همچنین صنایع مربوط به تکنولوژی‌های روز فعالیت کنند. همچنین مبحث ترانزیت در مناطق آزاد برای ما حائز اهمیت است و باید به آن توجه جدی شود.

وی ادامه داد: اینکه ما بخواهیم مناطق آزاد تجاری کمتر به توسعه صادرات بپردازند و عمدتاً تولیدات در مناطق آزاد، وارد سرزمین اصلی شود، این مسئله خاستگاه قانونگذار نیست،لذا قانونگذار به دنبال این نیست که به هر حال مناطق آزاد یک دروازه ورودی باشند، بنابراین قانونگذار انتظار دارد به هر صورت مناطق آزاد دروازه‌ای برای صادرات بوده و ما در این بخش ارزش افزوده روی مواد اولیه ایجاد کنیم و با نیروی انسانی ارزانی که در اختیار داریم، بتوانیم تولیدات بیشتری داشته و در نهایت آنها را صادر و برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما معتقدیم قوانین مربوط به مناطق آزاد نیاز به بازنگری دارد، تاکید کرد: به هر حال براساس آن چیزی که ما فکر می‌کنیم، مناطق آزاد تاکنون موفق عمل نکرده اند البته شاید به صورت موردی ،موضوعات به نحو دیگری باشد و به اصطلاح چهار سرمایه‌گذار بگویند که شرایط جور دیگری است که این مسئله طبیعی است اما ما باید در این بخش از کلونی سرمایه‌گذاران این موضوع را سوال کنیم چرا که سرمایه‌گذاران زیادی به این مناطق رفته و اما موفق نبودند و با بروکراسی بسیار شدیدی مواجه شده اند.

وی با بیان اینکه بروکراسی شدیدی در برخی از مناطق آزاد تجاری حاکم است ادامه داد: متاسفانه زد و بندهای در این بخش‌ها وجود دارد که البته این موضوع در سرزمین اصلی هم رخ می دهد. بنابراین این فساد اداری در سرزمین اصلی نیز دیده می‌شود چرا که برای گرفتن یک مجوز همچنان مشکلاتی وجود دارد؛ بنابراین برخی‌ها در این مناطق برای خودشان یک حقوق مکتسبه‌ای قائل هستند که این مشکلات باید برطرف شود روانسازی امور اداری یکی از مواردی است که انتظار می‌رود در مناطق آزاد به نسبت سرزمین اصلی، رعایت شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرتباً با بسته‌های سرمایه‌گذاری مواجه می شویم،تاکید کرد: به واقع در این بخش این سوال مد نظر است که این بسته‌ها در گذشته هم مد نظر قرار گرفته است و گزارشی از اینکه عملکرد این بسته‌ها به چه نحوی بوده، وجود ندارد. از سوی دیگر ما یک سری گزارشاتی را می‌بینیم که با آن چیزی که مشاهده می‌کنیم همخوانی ندارد؛ به هر حال مجلسی این آمادگی را دارد در این زمینه کمک رسان بوده تا بسترهای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد بیش از پیش فراهم شود.

وی تاکید کرد: یکی از مشکلات در این بخش این است که خیلی از دستگاه‌ها قصد دارند قوانین سرزمین اصلی را در مناطق آزاد پیاده سازی کنند که این مسئله با قانون ایجاد مناطق آزاد در مغایرت است. البته ما در بخش‌هایی هم خلا قانونی داریم و برای رفع این خلاهای قانونی، گاهاً مشاهده می‌شود که به قوانین سرزمین اصلی مراجعه می‌شود، بنابراین این موارد مباحثی است که در حوزه تقنین باید مورد بازنگری قرار گیرد تا اقدامات در مناطق آزاد تجاری روانتر پیش رود.

 شماره خبر : 6540         آرشيو آخرین اخبار         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.