مناطق آزاد ؛ فرصت تحقق توسعه در ایران پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
اعلام برگزیدگان فستیوال موسیقی بانوان نواحی ایران در جشنواره موسیقی کیش
رویدادی برگزار کنیم که "نسل زد" سخنران و مسئولان شنونده باشند
صدای فعالان بخش خصوصی کیش به گوش وزیر اقتصاد رسید
قهرمانی نماینده نوجوان کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
ورود نخبگان به اتاق فکر سازمان منطقه آزاد کیش ، طرحی که از کیش پر کشید!
شوخی می فرمایید آقای وزیر!
علی کتابفروش؛ عضو شورای ورزش مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی شد
العراقیه عراقی ها را به کیش می آورد
بازگشت شعبه‌های مستقل بانک‌ها اولویت توسعه اقتصادی کیش است
بازدید وزیر امور اقتصادی و دارایی از دانشگاه صنعتی شریف و گمرک کیش
اعضای شورای سیاست‌گذاری پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه موج کیش معرفی شدند.
لایحه‌ رفع موانع قانونی و مدیریتی مناطق آزاد بزودی به مجلس ارسال خواهد شد
رونمایی از سامانه طرح مسکن بومیان جزیره کیش با حضور وزیر اقتصاد
برای رشد مناطق آزاد باید نظام حکمرانی این مناطق اصلاح شود

  آخرين اخبار
اعلام برگزیدگان فستیوال موسیقی بانوان نواحی ایران در جشنواره موسیقی کیش
رویدادی برگزار کنیم که "نسل زد" سخنران و مسئولان شنونده باشند
صدای فعالان بخش خصوصی کیش به گوش وزیر اقتصاد رسید
قهرمانی نماینده نوجوان کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
ورود نخبگان به اتاق فکر سازمان منطقه آزاد کیش ، طرحی که از کیش پر کشید!
دوشنبه12 آبان1404،12 جمادب الاوا 1447، 3 نوامبر2025-شماره 4821(2205 دوره جدید)
شوخی می فرمایید آقای وزیر!
علی کتابفروش؛ عضو شورای ورزش مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی شد
العراقیه عراقی ها را به کیش می آورد
بازگشت شعبه‌های مستقل بانک‌ها اولویت توسعه اقتصادی کیش است
  پربيننده ترين اخبار
آقای وزیر ،در کیش شنونده سخنان
تاکید بر آموزش ، توانمند سازی و بکار گیری نیروهای بومی و محلی
بازدید معاون عمرانی منطقه آزاد کیش از پروژه یاران
سه شنبه 6 آبان 1404 - 6 جمادی الاول 1447 - 28 اکتبر 2025 - شماره 4817 ( 2201 دوره جدید)
نگاه ویژه به سرمایه گذاری در کیش حمایت از اقتصاد ملی است
چهارشنبه 7 آبان 1404 - 7جمادی الاول 1447 - 29 اکتبر 2025 - شماره 4818 (2202 دوره جدید)
یاوران بی ادعا؛ پرستاران خوش قلب
آغاز اصلاح مقررات فعالیت مهندسان در مناطق آزاد کشور
جایزه طلایی نقاشی نونهال کیش در نمایشگاه بین‌المللی تهران
قهرمانی تیم کیش در مسابقات تنیس ساحلی قهرمانی کشور
توسعه اقتصادی ایران تنها از مسیر مناطق آزاد ممکن است
رونمایی از سامانه طرح مسکن بومیان جزیره کیش با حضور وزیر اقتصاد
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

مناطق آزاد ؛ فرصت تحقق توسعه در ایران

از روزگاری که در یک جامعه منسجم " همه با هم " برادر و خواهر بودیم تا زمانی که خواستند به خودی و غیر خودی تقسیم مان نمایند و بعد از آن که بخشی از مردم توسط معجزه هزاره سوم به نیت ایجاد دوقطبی "خس و خاشاک" نامید شدند و حال که بخشی از جامعه مسیر کنشگری مستقل از روایت رسمی را برگزیده است ؛ یک اصل همواره مورد توافق جمعی شمرده شده است : " توسعه و پیشرفت ایران " . از انجاکه نفع جمعی ایرانیان در توسعه و پیشرفت کشور است و همگان حول آن اتفاق نظر دارند ، کمتر کنشگر منصفی است که به آینده ایران امیدوار نباشد چرا که ظرفیت فوق العاده منابع و نیروی انسانی بشرط مدیریت صحیح می تواند کشور را در میان مدت به تعالی و توسعه برساند .

  

بقول دنگ شیائو پینگ ؛ گربه باید موش بگیرد سیاه و سفید بودنش مهم نیست . سامانه حکمرانی باید مردم جامعه را به سعادت و رفاه برساند تا کارآمد باشد . در سپهر حکمرانی کشور برخی مفاهیم قطبی شده و دارای بار معنایی متضاد گشته اند . طرفه آنکه جامعه با هوشمندی ؛ وقتی سخن از هدفمندی می زنیم آن را به افزایش قیمت ها تفسیر می نماید و خصوصی سازی را اختصاصی سازی و چابک سازی را اخراج نیرو برداشت می نماید . در این میان " توسعه و پیشرفت "  است که می تواند با ایجاد امید چون ریسمان نجات بخشی کشور را به جلو ببرد چرا که در تمام سطوح حاکمیت از حداقل تعارض برخوردار است . به پدیده های مانند فیلترینگ ، برجام ، FATF  و غیره بنگریم تماما با تعارضات و موانع داخلی و خارجی مواجه هستند لیکن "توسعه" از این منظر خوش شانس بوده است . خوش شانسی که به قیمت خون امیرکبیر ها وخون دل کارگزاران توسعه گرا تمام شده است . توسعه و پیشرفت در عرصه داخلی به مانند افزایش بنیه دفاعی در عرصه خارجی مورد توافق همگانی است .

 برای تحقق توسعه پایدار دو اصل ؛ "فرهنگ توسعه پذیری جامعه" و"ظرفیت بازار و پیش بینی پذیر بودن اقتصاد محلی "  لازم است که این دو در کمتر جای کشور توامان یافت می شود از این منظر مناطق آزاد ایران می توانند امکان مطلوبی برای توسعه باشند و در این میان جزیره زیبای کیش این خاکپاره مرجانی از فرصت جذب بالای سرمایه به جهت تحقق پروژه های توسعه ای برخوردار است . می دانیم ؛ برای تحقق توسعه پایدار مناطق ازاد ایران به سامانه یکپارچه تامین مالی و ایجاد زنجیره ارزش تامین مالی نیاز است که اقدامات ، انتصابات و پیگیری های دولت چهاردهم در 100 روز اخیر سیگنال مناسبی را به بازار و سرمایه گذاران فرستاده است . بهرمندی از امکانات و ظرفیت بی نظیر سیاست کلی "اقتصاد دریا محور" و پیاده سازی شرکت تامین مالی به جهت یکپارچه سازی زنجیره ارزش Value chain  سامانه تامین مالی در کنار پیگیری احیای ظرفیت قانونی از دست رفته می تواند زمینه ساز توسه پایدار مناطق آزاد ایران باشد . مناطق ازاد امکان ویژه ای در هر سه فاز زنجیره ارزش ؛ منبع‌یابی، تولید و بازاریابی محصول دارند و می توانند پایلوت خلق مدل تامین مالی مستقل از بودجه کشور برای نیل به اهداف توسعه پایدار و بسط ان به کشور باشند .       

 


 شماره خبر : 7391         آرشيو یادداشت روز         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.