بازسازی و پاس داشت "اعتماد" نیاز فوری مناطق آزاد پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
بازگشت هواپیمای EP-LCQ به ناوگان پروازی شرکت هواپیمایی کیش
بررسی موضوعات کلان اقتصادی مناطق آزاد در نشست کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد
فناوری‌های نو، فرصت تازه جهش اقتصادی ایران
تشکیل منطقه آزاد مالی ایران با محوریت کیش
بازگشت کیش به محور سیاست ارزی کشور می‌تواند به ثبات بازار ارز کمک کند
بهره برداری از سکوی دیجیتال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در اینوکس 2025 کیش
مناطق آزاد نسل نو، مسیر رشد پایدار اقتصاد و بورس بین‌الملل ایران
مناطق آزاد محور توسعه زیرساخت‌های دریایی و لجستیکی کشور
رشد چشمگیر شاخص‌های عملکرد اقتصادی سازمان‌های مناطق آزاد کشور
بحران اعتماد در پیش فروش مسکن کیش آزمونی برای نظام نظارتی کشور
نمایش توانمندی‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناطق آزاد در رویداد کیش اینوکس 2025
توسعه همکاری‌های فرهنگی، گردشگری ایران و ترکمنستان
راهیابی دو اثر از کیش به مرحله نهایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
نمایشگاه ایران و افغانستان الگوی موفق توسعه اقتصادی مناطق کمتر برخوردار است

  آخرين اخبار
بازگشت هواپیمای EP-LCQ به ناوگان پروازی شرکت هواپیمایی کیش
بررسی موضوعات کلان اقتصادی مناطق آزاد در نشست کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد
فناوری‌های نو، فرصت تازه جهش اقتصادی ایران
تشکیل منطقه آزاد مالی ایران با محوریت کیش
بازگشت کیش به محور سیاست ارزی کشور می‌تواند به ثبات بازار ارز کمک کند
بهره برداری از سکوی دیجیتال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در اینوکس 2025 کیش
مناطق آزاد نسل نو، مسیر رشد پایدار اقتصاد و بورس بین‌الملل ایران
مناطق آزاد محور توسعه زیرساخت‌های دریایی و لجستیکی کشور
رشد چشمگیر شاخص‌های عملکرد اقتصادی سازمان‌های مناطق آزاد کشور
بحران اعتماد در پیش فروش مسکن کیش آزمونی برای نظام نظارتی کشور
  پربيننده ترين اخبار
آغاز عملیات اجرایی سه پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اینچه‌برون
توجه به نیروهای انسانی محلی و ساکن راهکار حل مشکل نیروی متخصص در کیش
اصلاح قانون مناطق آزاد پس از 32 سال اجرا
راهیابی دو اثر از کیش به مرحله نهایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
نمایش توانمندی‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناطق آزاد در رویداد کیش اینوکس 2025
افتتاح رسمی ساختمان مرکزی و دفاتر سه‌گانه منطقه آزاد مازندران
کیش به منشور کیفیت خدمات گردشگری نیاز دارد
پیش ‌نشست علمی شمس‌الدین کیشی در خانه بومیان کیش برگزارشد
شنبه 17 آبان 1404، 17جمادی الاول 1447، 8 نوامبر 2025، شماره 4824(2208 دوره جدید)
حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از برنامه‌های تحول‌آفرین دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد
توسعه همکاری‌های فرهنگی، گردشگری ایران و ترکمنستان
نمایشگاه ایران و افغانستان الگوی موفق توسعه اقتصادی مناطق کمتر برخوردار است
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

دکتر سعید پورعلی؛ عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، کارشناس مناطق آزاد تجاری صنعتی
بازسازی و پاس داشت "اعتماد" نیاز فوری مناطق آزاد

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی وویژه اقتصادی در گفت و گو با شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا) با شناسنامه خبری کد خبر : 26502مورخ 15 بهمن ماه 1402به طرح مسائلی به ویژه در حوزه سرمایه گذاری پرداخته اند که جای نقد بسیاری دارد.

  


امیدوارم در روزهای آتی  برخی از فرازهای این گفت و گو را به نقد کشم. در بخشی از این گفت و گو به معرفی  " اولین ها در دولت سیزدهم " پرداخته اند. یکی از "اولین های" معرفی شده دراین گفت و گو در حوزه فرهنگی اجتماعی و گردش گری است. عبد الملکی در تشریح این "اولین" با اشاره به بند الف تبصره 4 بودجه سال 1402 "ادعا" می کند:یکی از اولین‌های دیگر این است که برای اولین بار در این دولت ابلاغ کردیم که مناطق آزاد، حداقل ۱۰درصد بودجه سازمان خود را به موضوعات فرهنگی و اجتماعی تخصیص بدهند و همین باعث شده است، اثر بخشی سازمان‌های مناطق آزاد در موضوعات فرهنگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و محرومیت‌زدایی افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

در متن بند الف تبصره 4 بودجه سال 1402 آمده است"سازمان ها مکلفند در چارچوب برنامه ( منشور راهبری فرهنگی ،اجتماعی و گردش گری مناطق، 10درصد از درآمدهای تحقق یافته خود را براساس مزیت های نسبی هر منطقه و ضمن مبادله موافقت نامه با دبیرخانه به این امور اختصاص دهند. دبیرخانه موظف است موافقت نامه های مبادله شده را به اعضای مجمع عمومی ارائه نماید".

براساس آنچه دبیر شورای عالی در مصاحبه اخیر اعلام کرده اند، علی القاعده باید این بند از بودجه 1402برای اولین بار آمده باشد. نگاهی به بودجه های مصوب 1401،1400،1399،و 1398 نشان می دهد که برخلاف ادعای عبدالملکی این مصداق نمی تواند در فهرست " اولین های دولت سیزدهم" آورده شود.

در تبصره 4بخش اول تبصره های بودجه جاری سال1401آمده است" سازمان ها مکلفند در چارچوب برنامه ( منشور راهبری فرهنگی ،اجتماعی و گردش گری مناطق، 10درصد از درآمدهای تحقق یافته خود را براساس مزیت های نسبی هر منطقه و ضمن مبادله موافقت نامه با دبیرخانه به این امور اختصاص دهند.موافقت نامه های بودجه جاری فرهنگی پس از تائید و ابلاغ دبیر مبادله خواهد شد. . دبیرخانه موظف است موافقت نامه های مبادله شده را به اعضای مجمع عمومی ارائه نماید".همچنین در تبصره 2بخشاول تبصره های بودجه جاری سازمان های مناطق آزاد در سال 1400 با جابجایی شماره تبصره آمده است"سازمان ها مکلفند در چارچوب منشور راهبری فرهنگی ،اجتماعی و گردش گری مناطق، 10درصد از درآمدهای تحقق یافته خود را براساس مزیت های نسبی هر منطقه و ضمن مبادله موافقت نامه با دبیرخانه به این امور اختصاص دهند.دبیرخانه موظف است موافقت نامه های مبادله شده را به مجمع عمومی ارائه نماید. بودجه سال 1400  آخرین سند بودجه مناطق آزاد است که در دولت حسن روحانی تصویب شده بود. با نگاهی به بودجه های مصوب در سال های 1399و 1398 یعنی در سال های دوم و سوم دولت حسن روحانی  گفته عبدالملکی مبنی بر "تصویب اختصاص 10 درصد از بودجه سازمان به موضوعات فرهنگی و اجتماعی برای اولین بار" ردمی شود.

نگاهی به تبصره 2 بخش اول بودجه جاری سازمان های مناطق آزاد در سال 1399بیانگرآن است که عین همین ابلاغ در این سال هم آمده است.  سازمان ها مکلفند در چارچوب منشور راهبری فرهنگی ،اجتماعی و گردش گری مناطق، 10درصد از درآمدهای تحقق یافته خود را براساس مزیت های نسبی هر منطقه و ضمن مبادله موافقت نامه با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزادو ویژه اقتصادی به این امور اختصاص دهند". در تبصره 2 بخش اول بودجه جاری سازمان های مناطق آزاد در سال 1398 مجددا با شرح و تفضیل بیشترهمین تخصیص آورده شده است."سازمان های مناطق آزاد مکلفند10درصد از درآمدهای تحقق یافته خود را براساس مزیت های نسبی هر منطقه ضمن مبادله موافقتنامه با معاونت فرهنگی،گردش گری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزادوویژه اقتصادی برای برنامه های توسعه امورفرهنگی -اجتماعی و گردش گری و زیست محیطی مناطق در چارچوب منشور راهبری امور فرهنگی اجتماعی و گردش گری مناطق آزاد با تاکید بر رونق بخشیدن به کسب و کارهای مربوط اختصاص دهند.

به باورم آنچه در این فرازهای شعارگونه گفت و گو به مسلخ برده می شود، گوهر ارزشمند " اعتماد" است که مناطق آزاد سخت به بازسازی آن محتاج اند. در یادداشت های بعدی بخش دیگری از ادعاهای مطرح شده در این گفت و گو را که با واقعیت های میدانی و نظری در تعارض اند ، با خوانندگان محترم در میان خواهم گذاشت.

 شماره خبر : 6222         آرشيو یادداشت روز         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.