به گزارش اقتصاد کیش به نقل از روابط عمومی
مرکز بهداشت کیش؛ اسدالله احمدی افزود: بهداشت محیط به منزله کنترل تمام عوامل محیطی
است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، سلامت انسان را تهدید میکند، بنابراین بهداشت
محیط، در سلامت جامعه نقش اساسی دارد و مانند محیط زیست، امری فرا بخشی است و ابعاد
بسیار گسترده اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را شامل میشود. در همین راستا کارشناسان بهداشت
محیط مرکز توسعه سلامت کیش در 6ماهه نخست سال 1403 از 1504 امکنه عمومی بازدید کردند.
احمدی با اشاره به این که کنترل های بهداشتی
اماکن عمومی در سلامت جمعی نقش موثری ایفا می کند، افزود: در 6 ماهه نخست سال ،بازرسان بهداشت 134مورد نمونه
برداری میکربی و شیمیایی از آب، 112مورد نمونه
برداری از مواد غذایی ، 1613 مورد کلر سنجی، صدور صلاحیت بهداشتی ۲۶۰و 65 مورد اخطار بهداشتی صادر شده را گزارش
کردند.
وی افزود: در این بازدیدها
، ضمن آموزش و تذکرهای لازم به متصدیان،3واحد صنفی متخلف نیز پلمپ و مقدار 15 هزار
و 817 کیلو مواد غذایی و آرایشی بهداشتی تاریخ گذشته جمع آوری و معدوم شد.
رئیس مرکز بهداشت عنوان
کرد: با توجه به اهمیت نظارت بهداشتی در مراحل تولید و عرضه مواد غذایی و در راستای
ارتقا سطح سلامت مصرفکنندگان، با استفاده از تجهیزات قابل حمل کنترل مواد غذایی، به
کنترل سلامت غذایی7 هزار و 829 مورد در کیش اقدام کردند.
طی 6ماه گذشته در خصوص
رسیدگی به شکایات واصله(مواد غذایی، فاضلاب ،پسماند، آب و ...) تعداد
263شکایت دریافت شد که پس از دریافت، از محل مورد شکایت بازدید و در زمان مقرر
اقدام و نتیجه در سامانه ثبت شد.
اسدالله احمدی با معرفی سامانه 190 که به صورت شبانه روزی پاسخگوی
مردم است، گفت: بیشترین تماس ها مربوط به رعایت نکردن بهداشت فردی و استفاده از مواد
غذایی غیر بهداشتی است.
وی درباره اخطارهای
بازرسان بهداشتی به متخلفان، توضیح داد: با هرگونه اقدام مبنی بر تهدید سلامت مردم،
برخورد قانونی می شود و هدف این است که هیچ محصولی به سلامت مردم آسیب نرسانددریافت
و رسیدگی به شکایتهای مردمی از طریق تلفن های ۴۴۴۲۳۳۱۱، ۰۹۳۴۷۶۹۰۱۹۹و سامانه
۱۹۰ امکان پذیر است افزود:
شکایت مردم از واحدهای صنفی به صورت تلفنی، کتبی ،حضوری و ثبت در سامانه انجام میشود.
وی در پایان افزود:
در راستای عملکرد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت نیز، تعداد 122 بازدید، شامل انجام بازرسیهای
دورهای از محیطهای کاری، بررسی رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشت، پاسخگویی به گزارشهای
حوادث و بیماریهای شغلی انجام شده.
احمدی گفت در راستای
ارتقای آگاهی کارگران در زمینه ایمنی و بهداشت، تعداد 3341 شاغل توسط بازرسان بهداشت
حرفه ای آموزش دیدند.