اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
استقبال بحرینی‌ها از جاذبه‌های نگین خلیج فارس
افشین بنازاده سرپرست پردیس بین‌الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف شد
حضور 20 کشور و 150 شرکت در نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار در کیش
نیازمند آموزش‌های کاربردی در حوزه صنایع دستی زنان کیش هستیم
تشریح موقعیت کانونی ایران در چهارراه ترانزیت جهانی
گسترش همکاری‌های بین‌المللی مناطق آزاد ایران در یازدهمین کنگره جهانی مناطق آزاد
امضاء توافقنامه صلح غزه
مبالغ قبوض برق برای بهره برداران هتل ها عادلانه نیست
مناطق آزاد؛ دریچه‌ای به رونق گردشگری بندری و جزیره‌ای ایران
بازدید میدانی معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از پروژه‌های عمرانی و صنعتی کیش
جابجایی بیش از ۵ هزار شناور تجاری، مسافری و تفریحی از بندر کیش
برگزاری جلسه هم‌اندیشی بررسی مسائل و چالش‌های حوزه هتلداری در جزیره کیش
نگاه مدیران به مشکلات از پشت درهای بسته میسر نیست
نوید ساخت «فضای اقامتگاه هنری» و «موزه ملی کیش»

  آخرين اخبار
استقبال بحرینی‌ها از جاذبه‌های نگین خلیج فارس
افشین بنازاده سرپرست پردیس بین‌الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف شد
حضور 20 کشور و 150 شرکت در نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار در کیش
نیازمند آموزش‌های کاربردی در حوزه صنایع دستی زنان کیش هستیم
چهارشنبه 23 مهر 1404 - 22 ربیع الثانی 1447 - 15 اکتبر 2025 - شماره 808 4 ( 2192 دوره جدید)
جاده مکسر
تشریح موقعیت کانونی ایران در چهارراه ترانزیت جهانی
گسترش همکاری‌های بین‌المللی مناطق آزاد ایران در یازدهمین کنگره جهانی مناطق آزاد
امضاء توافقنامه صلح غزه
مبالغ قبوض برق برای بهره برداران هتل ها عادلانه نیست
  پربيننده ترين اخبار
تجلیل از فعالان صنعت هتلداری ایران سنگ تمام کیش برای صنعت هتلداری ایران
بازمهندسی ساختارها در مناطق آزاد کلید خورد
خانه سرمایه گذاران کیش در مشهد ایجاد می شود
جزیره کیش می تواند مرکز تحول سرمایه‌گذاری گردشگری کشور باشد
شنبه 19 مهر 1404 - 18 ربیع الثانی 1447 - 11 اکتبر 2025 - شماره 804 4( 2188 دوره جدید)
سی ام مهر، آخرین مهلت ارسال آثار جشنواره موسیقی بانوان نواحی ایران
اندیشه جمعی، بهترین راه‌حل‌ها برای جزیره «کیش» به همراه خواهد داشت
بازدید میدانی معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از پروژه‌های عمرانی و صنعتی کیش
نوید ساخت «فضای اقامتگاه هنری» و «موزه ملی کیش»
آغاز همکاری‌های عملیاتی مناطق آزاد ایران و بلاروس
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

دبیر شورایعالی مناطق آزاد:
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود

حجت‌الله عبدالملکی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد با تاکید بر اینکه اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود، عنوان کرد: مهم‌ترین اقدام برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، تبیین دقیق‌تر و رفع ابهامات این الگوی اقتصادی برای بخشی از جامعه نظری و اجرایی اقتصادی کشور است.

  


وی با توجه به  دهمین سالگرد ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی  گفت :  براساس این مجموعه سیاستی و به موجب اصل 110 قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به «نظام اقتصاد مقاومتی» تغییر یافت. به لحاظ فلسفه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی از سنخ نظام است. نظام اقتصادی که به رغم همه موانع و مشکلات به اهداف خود برسد را می‌توان یک نظام اقتصادی مقاومتی نامید. در مفهوم مخالف، نظام اقتصادی که در مواجهه با مشکلات و ناملایمات از اهداف خود کوتاه بیاید، یک نظام اقتصادی غیرمقاومتی (نامقاومتی) نامیده می‌شود. با این تعریف، اقتصاد مقاومتی را می‌توان برای همه کشورهای جهان تعریف کرد، چراکه همه کشورها دارای اهداف اقتصادی هستند و در مسیر تحقق اهداف خود با موانعی مواجه هستند.
وی افزود: اهداف اقتصادی کشورها تابع نظام سیاسی آنها، بدین معنا که قدرت سیاسی تعیین‌کننده اهداف اقتصادی آنهاست. به عنوان مثال اهداف اقتصادی کشورهایی که نظام سیاسی آنها مبتنی بر مردم‌سالاری واقعی باشد، توسط توده مردم تعیین می‌شود. اهداف اقتصادی دولت‌های شبه‌مستعمره توسط کشور استعمارگر و اهداف اقتصادی کشورهای تحت نظام حاکمیت اقلیت (سرمایه‌دار یا...) توسط آن گروه اقلیت تعیین می‌شود.
عبدالملکی افزود: موانع و مشکلات اقتصادی نیز از کشوری به دیگری و از زمانی به زمان دیگر متفاوت خواهد بود. در حالی که مانع و مشکل اقتصادی برخی از کشورها کمبود منابع انرژی و یا کوچک بودن سرزمین است، کشورهایی را می‌شناسیم که در ادواری از تاریخ خود با چالش‌هایی مانند بلایای طبیعی، بیماری‌های فراگیر، جنگ و بحران‌های سیاسی داخلی و خارجی به عنوان سد اصلی در تحقق اهداف اقتصادی خود مواجه بوده‌اند. در سال‌های گذشته نیز بیماری جهانگیر کرونا به عنوان یک مانع عمومی در مسیر تحقق اهداف اقتصادی اغلب کشورهای جهان مطرح بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان مردمی‌ترین نظام سیاسی جهان نیز اهداف اقتصادی مشخصی را دنبال می‌کند که برآمده از اراده توده مردم است، اهدافی که در قانون اساسی متجلی شده و می‌توان آن را در سه کلمه خلاصه نمود: 1- رفاه عمومی، 2- استقلال اقتصادی (به معنای حضور در اقتصاد جهانی از موضع قدرت) و 3- پیشرفت اقتصادی (به معنای سرآمدی در سطح بین‌الملل). این اهداف در گام اول انقلاب اسلامی به خوبی دنبال شده و موفقیت‌های فراوانی نیز در زیرشاخه‌های هریک از آنها حاصل شده است. اما امروز ه تحقق کامل اهداف مورد نظر با موانعی مواجه است که مهم‌ترین آنها را می‌توان جریان نفوذ در اندیشه اقتصادی (در هر دو بعد نظری و اجرایی) دانست. به رغم اتقان اندیشه اقتصاد مقاومتی که بعد اجرایی آن در سیاست‌های 24گانه اقتصاد مقاومتی متجلی شده است، پیشرفت شگفت‌انگیزی در دنباله‌روی از این سیاست‌ها دیده نمی‌شود. بخشی از این رخوت نسبی (ضمن احترام به اقدامات مهم صورت‌گرفته طی 10 سال گذشته) ناشی از ناآشنایی سیاستگذاران و برنامه‌ریزان اقتصادی با ابعاد و جوانب علمی مهم این نظریه و سیاست‌های کلی آن بوده و بخشی نیز تحت تاثیر سیطره نگاه کلاسیک و نئولیبرال اقتصادی، ناشی از عدم اعتقاد برخی از مجریان به کارآمدی این بسته سیاستی است. از همین رو مهم‌ترین اقدام برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، تبیین دقیق‌تر و رفع ابهامات این الگوی اقتصادی برای بخشی از جامعه نظری و اجرایی اقتصادی کشور است. امیدواریم جامعه اقتصادی کشور در این زمینه اهتمامی بیش از گذشته داشته باشد.

 شماره خبر : 6261         آرشيو آخرین اخبار         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.