از حقوق قانونی مناطق آزاد دفاع می کنیم پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم
آغاز پویش ملی خانه‌ات آباد در جزیره کیش
تجلیل از همراهان پویش همدلی در جزیره کیش
بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش
ارزش تعامل بین دستگاهها به میزان خدمت رسانی به مردم است
بررسی نظام مسائل مناطق آزاد در نشست دبیر شورای‌عالی با هیأت رئیسه فراکسیون مناطق آزاد مجلس
ابراز رضایت مدیرعامل منطقه آزاد کیش از ذخیره کالاهای اساسی در کیش و تاکید بر نظارت مستمر بر قیمت ها
تاکید دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بر تسریع در ترخیص کالا از گمرکات مناطق آزاد
واردات خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی‌سی آزاد شد!
آماده‌ایم فصل نوینی را در روابط با همسایگان در حوزه خلیج فارس آغاز کنیم
تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش
برگزاری جشن "وطن" در جزیره کیش
درخواست مدیر عامل جامعه بازار یان کیش برای پیوستن بازاریان به پویش مهر نامه
باید از فرصت همدلی و وفاق جامعه بخوبی استفاده کرد

  آخرين اخبار
تجربه جنگ تحمیلی صهیونی 12 روزه برای کیش
موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم
آغاز پویش ملی خانه‌ات آباد در جزیره کیش
تجلیل از همراهان پویش همدلی در جزیره کیش
بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش
دوشنبه 16 تیر 1404، 11 محرم 1447، 7جولای 2025،شماره3740
ارزش تعامل بین دستگاهها به میزان خدمت رسانی به مردم است
بررسی نظام مسائل مناطق آزاد در نشست دبیر شورای‌عالی با هیأت رئیسه فراکسیون مناطق آزاد مجلس
ابراز رضایت مدیرعامل منطقه آزاد کیش از ذخیره کالاهای اساسی در کیش و تاکید بر نظارت مستمر بر قیمت ها
نقش هویت ملی به عنوان قدرت بازدارنده در جنگ 12 روزه
  پربيننده ترين اخبار
ارزش تعامل بین دستگاهها به میزان خدمت رسانی به مردم است
چهارشنبه 11 تیر 1404،6 محرم 1447، 2 جولای 2025، شماره4739(دوره جدید2123)
تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش
آماده‌ایم فصل نوینی را در روابط با همسایگان در حوزه خلیج فارس آغاز کنیم
نقش هویت ملی به عنوان قدرت بازدارنده در جنگ 12 روزه
واردات خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی‌سی آزاد شد!
تاکید دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بر تسریع در ترخیص کالا از گمرکات مناطق آزاد
سه شنبه 10تیر1404، 5محرم1447، 1 جولای 2025،شماره 4738(2122 دوره جدید)
بررسی نظام مسائل مناطق آزاد در نشست دبیر شورای‌عالی با هیأت رئیسه فراکسیون مناطق آزاد مجلس
ابراز رضایت مدیرعامل منطقه آزاد کیش از ذخیره کالاهای اساسی در کیش و تاکید بر نظارت مستمر بر قیمت ها
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

رییس هیأت مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی:
از حقوق قانونی مناطق آزاد دفاع می کنیم

رییس هیأت مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی گفت: عدم شناخت از کارکرد مناطق آزاد، قانون تجارت کشور و قانون مناطق آزاد سبب شده تا رییس بانک مرکزی چنین اظهارات غیرکارشناسی در خصوص مناطق آزاد مطرح کنند و یقینا بخش خصوصی و به صورت ویژه تولید کنندگان مستقر در محدوده مناطق آزاد از حقوق قانونی خود در این مناطق دفاع می کنند.

  

اصغر امانی در خصوص صحبت های اخیر رئیس بانک مرکزی پیرامون تاثیر ثبت سفارشات مناطق آزاد بر بازار ارز گفت: رئیس بانک مرکزی به نظر می رسد اطلاعی از اتفاقاتی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رخ می دهد، نداشته و فقط اقدام به فرافکنی کرده اند. نباید امروز برای عملکرد ضعیف خود آدرس اشتباه داد و تقصیرها را به گردن دیگری انداخت.
امانی افزود: باید توجه داشت که در مناطق آزاد دو نوع کالا وارد کشور می شود. نخست کالاهایی است که ترخیص به داخل کشور می شود و ثبت سفارش آن نیز انجام می شود و از هر گمرکی از جمله گمرک های مناطق آزاد می تواند وارد کشور شده و قسمت اعظمی از کالاهایی که از مناطق آزاد وارد می شود از همین نوع است و صرفا کاربرد تجاری برای داخل کشور دارند و مربوط به مناطق آزاد نیستند.
وی خاطرنشان کرد: بخش دیگر کالاهای همراه مسافر است که از مناطق آزاد ترخیص می شود که امروز به صورت سهمیه ای که به هر منطقه اختصاص داده شده، وارد می شود و این گونه نیست که خارج از ضابطه و چهارچوب باشد‌.
رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی ادامه داد: تا پایان سال 96 که کشور مشکلات ارزی نداشت و ثبت سفارش نیز برای مناطق آزاد وجود نداشته است، سهمیه واردات برای مناطق آزاد در حدود 600 میلیون دلار بوده است. مشخصا از مناطق آزاد کالاهای زیادی وارد کشور شده اما این کالاها باید وارد کشور می شده و نیاز کشور بوده و ارتباطی با مصرف در داخل مناطق آزاد نداشته اند.
امانی افزود: کالاهای اساسی، تجهیزات، ماشین آلات، قطعات یدکی و اقلام ضروری کشور بعضا از مناطق آزاد وارد کشور می شود و عملکرد در این حوزه همانند گمرکات دیگر کشور است و این هیچ ارتباطی به عملکرد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ندارد که بواسطه این امر، مناطق آزاد را متهم می کنند.
وی با اشاره به این که اقلام ضروری کشور امروز به صورت گسترده از گمرک های مناطق آزاد وارد کشور می شود، تصریح کرد: این سوال را برخی باید از خود بپرسند که آیا حجم بسیار گسترده واردات روغن، غلات و ماشین آلات و قطعات و کالاهایی از این دست
 که توسط گمرک های مناطق آزاد ترخیص می شود، مگر صرفا برای مصرف در داخل مناطق آزاد است؟ امروز کارخانجات و صنایع کشور نیز از این طریق نیازمندی های خود را تامین می کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی گفت: آن مواردی که گفته اند برای مناطق آزاد ثبت سفارش نشود، صرفا کالاهای محدودی بوده که در داخل مناطق آزاد استفاده می شود. این کالاها در حدود 800 مورد هستند که این اقلام به وضوح نوع آن ها مشخص است و براساس میزان سهمیه ای که هر منطقه آزاد دارد، وارد می شود و هیچ تاثیری به هیچ عنوان بر تلاطم های بازار ارز ندارد و همچنین بسیاری از واردات در این حوزه نیز از محل اعتبارات شخص واردکننده است.
امانی خاطرنشان کرد: واردکنندگان بعضا از شرکت هایی که در خارج از کشور مستقر هستند اعتباراتی دریافت می کنند و پس ازواردات کالا، با آن ها تصفیه حساب می کنند. بنابراین مناطق آزاد به هیچ شکلی ارتباطی به تقاضای ارز در داخل کشور ندارد و من به رئیس بانک مرکزی پیشنهاد می کنم با مراجعه به سیستم داخلی بانک مرکزی و آن قسمتی که ارز به نهاده های دامی تخصیص می دهد، روی آن تمرکز کند و اعلام کند که به چه علت با وجود تخصیص ارز دولتی به این حوزه و سایر حوزه ها، باز هم کشور با مشکلاتی مواجه است و به چه علت برخی از کالاهایی که باید ارز به آن ها اختصاص داده می شد، از دریافت ارز جهت واردات باز مانده اند و برای کشور مشکل ایجاد شده است. ایشان بهتر است بر مشکلات داخلی بانک مرکزی تمرکز کنند.
وی افزود: امروز اگر خودروسازان یا هر شرکت دیگری قصد وارد کردن قطعه دارد و حجم زیادی کالا وارد کشور می کند، مشخصا ثبت سفارش آن ها انجام می شود. باید توجه داشت زمانی که کشور نیاز به غلات دارد و از همسایگان شمالی خود غلات وارد می کند، باید یا از طریق بندرانزلی یا بندرکاسپین و یا از طریق بندر امیرآباد وارد کشور شود و راه دیگری ندارد و این کالاها از طریق مناطق آزاد وارد کشور می شود و اساسا این موضوع بدون ثبت سفارش امکان پذیر نیست.
رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی در پایان گفت: عدم شناخت از کارکرد مناطق آزاد، قانون تجارت کشور و قانون مناطق آزاد سبب شده تا رییس بانک مرکزی چنین اظهارات غیرکارشناسی در خصوص مناطق آزاد مطرح کنند. صحبت های رییس بانک مرکزی احتمالا به اشتباه در خصوص مناطق آزاد مطرح شده اند و باید در این خصوص بازنگری کنند زیرا هیچ وجاهت علمی ندارد.
 

 شماره خبر : 2436         آرشيو آخرین اخبار         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.