تامین یک‌سوم نیاز ارزی کشور توسط مناطق آزاد پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
آغاز عملیات اجرایی طرح مسکن بومیان کیش از ۲۰ آبان
برپایی جشن عاطفه‌ها درجزیره کیش
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران
بررسی راهکارهای معرفی جزیره کیش به‌عنوان پایلوت "شهر محیط‌زیستی" کشور
تمرکز ما بر تخصصی کردن مناطق آزاد است
بازگشت مزیت‌های قانونی شرط موفقیت مناطق آزاد است
جزیره کیش الگوی ارزشمند وحدت و همگرایی در مسیر توسعه و پیشرفت است
راه اندازی سومین دفاتر خدمات هوشمند مناطق آزاد این بار درجزیره کیش
برای ایرانی آباد و سرافراز بایدبا وحدت و همدلی در کنار هم باشیم
20شهریور ؛ آخرین فرصت برای خروج خودروهای آمریکایی و حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی از کیش
آغاز نام نویسی بدون آزمون کارشناسی پیام نور مرکز بین الملل کیش
امروز آخرین مهلت نام نویسی مقطع کارشناسی پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران
مدیران مناطق آزاد باید مثبت اندیش باشند
ضریب اشغال هتل‌های ۵ ستاره کیش به ۷۶ درصد رسید

  آخرين اخبار
آغاز عملیات اجرایی طرح مسکن بومیان کیش از ۲۰ آبان
مسعود رهبری ، نسیمی زودگذر در فضای اجتماعی و فرهنگی کیش
برپایی جشن عاطفه‌ها درجزیره کیش
سه شنبه 18 شهریور 1404 - 16 ربیع الاول 1447 - 9 سپتامبر 2025 - شماره 4783 ( 2167 دوره جدید)
کپسول های زنگ زده
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران
بررسی راهکارهای معرفی جزیره کیش به‌عنوان پایلوت "شهر محیط‌زیستی" کشور
تمرکز ما بر تخصصی کردن مناطق آزاد است
بازگشت مزیت‌های قانونی شرط موفقیت مناطق آزاد است
دوشنبه 17 شهریور 1404 - 15 ربیع الاول 1447 - 8 سپتامبر 2025 - شماره 4782 ( 2166 دوره جدید)
  پربيننده ترين اخبار
امروز آخرین مهلت نام نویسی مقطع کارشناسی پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران
رئیس جدید اداره کل گمرک کیش منصوب شد
هدف از دعوت مقامات ارشد کشور به کیش شنیدن بدون سانسور مشکلات سرمایه گذاران است
ضریب اشغال هتل‌های ۵ ستاره کیش به ۷۶ درصد رسید
برای ایرانی آباد و سرافراز بایدبا وحدت و همدلی در کنار هم باشیم
شنبه 15 شهریور 1404 ، 13 ربیع الاول 1447 ، 6 سپتامبر 2025 ، شماره 4780 ( 2164 دوره جدید)
جزیره کیش الگوی ارزشمند وحدت و همگرایی در مسیر توسعه و پیشرفت است
یکشنبه 16 شهریور 1404 ، 14 ربیع الاول 1447 ، 7 سپتامبر 2025 ، شماره 4781 ( 2165 دوره جدید)
مدیران مناطق آزاد باید مثبت اندیش باشند
آغاز نام نویسی بدون آزمون کارشناسی پیام نور مرکز بین الملل کیش
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

دبیر شورای عالی مناطق آزاد عنوان کرد :
تامین یک‌سوم نیاز ارزی کشور توسط مناطق آزاد

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در نشست هم‌اندیشی ملی استلزامات مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه های آتی برای توسعه مناطق آزاد کشور ارائه داد.

  


به گزارش  اقتصاد کیش  حجت‌الله عبدالملکی در نشست هم‌اندیشی ملی استلزامات مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی که در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار ‌شد گفت: ۱۸ منطقه آزاد و ۷۹ منطقه ویژه اقتصادی مصوب مجلس شورای اسلامی در کشور وجود دارد که تاکنون ۴۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فعال ایجاد شده و بقیه موارد مصوب شده نیز باید ایجاد و فعال شوند.

وی با بیان اینکه در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و اقتصادی مبتنی بر و بند 11 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و بر اساس الگوی اسلامی _ ایرانی برنامه‌ریزی و اقدام می کنیم افزود: تا قبل از دولت سیزدهم، تعداد ۸ منطقه آزاد تجاری فعال در کشور وجود داشت که در دولت سیزدهم ۱۰ منطقه آزاد نیز به آنها اضافه شد و اکنون تعداد ۱۸ منطقه آزاد تجاری در کشور وجود دارد که عملکرد مناسب و قابل قبولی دارند.

عبدالملکی در ادامه به تشریح برخی اقدامات انجام شده در این مناطق آزاد پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۱ میزان صادرات انجام شده از این مناطق آزاد ۱۸ میلیارد دلار است که یک‌سوم کل صادرات کشور را شامل می‌شود ودرواقع مناطق آزاد موفق شدند یک‌سوم ارز مورد نیاز کشور را تامین کنند.

همچنین برای حدود ۷۰۰ هزار نفر شغل ایجاده کرده اند در حالی‌که جمعیت این مناطق در حدود 1/1 میلیون نفر است. علاوه براین موارد حدود ۸۰ درصد ترانزیت کالایی کشور از طریق مناطق آزاد تجاری و ویژه انجام می‌شود و از نظر عمران و آبادانی علاوه برمنطقه، مناطق هم‌جوار نیز بهره مند شده اند.

وی از تلاش برای رشد 5 برابری این آمارها در گام دوم خبرداد.عبدالملکی گفت: طی دو سال و نیم گذشته، میزان سرمایه‌گذاری که تبدیل به ساختمان، کارخانه و ... شده است،160 هزار میلیارد تومان دربخش داخلی و 300 میلیون یورو در بخش سرمایه‌گذاری خارجی بوده که تقریبا سرعت رشدی معادل دو ونیم برابر مدت مشابه دردوره قبل خود داشته است.

وی افزود: در حوزه صادرات نیز مناطق آزاد تراز تجاری مثبت 750 میلیون یورویی داشته و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مجموع در سال 1401 حدود 18 میلیارد یورو صادرات داشته اند که با کسر 3 ونیم میلیارد یورو مصارف ارزی این مناطق، 14 و نیم میلیارد یورو تراز مثبت داشته اند.عبدالملکی ادامه داد: در گذشته تمرکز روی صادرات محصولات خود مناطق آزاد یا صادرات مجدد از این مناطق بود اما رویکرد ما در چند سال گذشته علاوه بر موارد قبلی، صادرات از سرزمین اصلی نیز بوده است.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه در دولت سیزدهم راهبرد و سیاست‌ اصلی بر محوریت مردم و جهانی‌سازی است گفت: درجهت توسعه با محوریت مردمی، گره‌گشایی از مشکلات کارآفرینان، ارتقاء رفاه ساکنان و حفظ منافع ملی را دنبال می‌کنیم.وی همچنین گفت: درحوزه جهانی‌سازی نیزتکمیل زیرساخت‌های اقتصادی در سطح بین‌الملل، تکمیل زیرساخت‌های سخت افزاری اقتصاد بین‌الملل، ایجاد مناطق آزاد مشترک بین‌المللی ، جذب سرمایه‌گذار خارجی و الگوسازی جهانی را دنبال می‌کنیم.

عبدالملکی به‌طور نمونه در مورد ایجاد مناطق آزاد بین‌المللی گفت: با ۲۱ کشور برای این موضوع در حال مذاکره هستیم که تقریبا تمامی کشورهای همسایه و برخی کشورهای دورتر را شامل می‌شود که اولین منطقه آزاد بین‌المللی مشترک، با مشارکت ایران و سوریه ایجاد خواهد شد.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در ادامه به برخی معضلات بنیادی و راهکارهای رفع آن گفت: اقداماتی از جمله‌ ثبت‌ تمامی کالاهای ورودی و خروجی، اصلاح فرآیند ثبت شرکت‌ها و حذف شرکت‌های صوری و اتخاذ سیاست‌های صادرات ‌محور (که باعث مثبت شدن تراز تجاری مناطق آزاد شده) را می‌توان ذکر کرد.

عبدالملکی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع جهش در سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: در این خصوص دو برنامه بهبود فضای کسب‌وکار و طراحی بسته‌های سرمایه‌گذاری را دنبال می‌کنیم.

وی در مورد طراحی بسته سرمایه‌گذاری نیز گفت: یک‌هزار بسته سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، تجاری، فرهنگی، خدمات، انبارداری و ... به ارزش 900 همت (معادل 20 میلیارد یورو) طراحی شده که این پروژه‌ها در دسترس عموم قرار دارد .

عبدالملکی گفت: در 10 ماهه نخست سال 1402 تقاضا برای سرمایه‌گذاری 2 هزار و 450 طرح به ارزش 740 همت و 3 میلیارد یورو در 880 هزار میلیارد تومان بوده است که از این تعداد یک هزار و868 طرح به ارزش 350 همت (328 همت+ 3 میلیارد یورو) تائید شدند و یک هزار و 522 طرح آن به ارزش 115 هزار میلیارد تومان (یعنی 113 همت به‌علاوه 13 میلیون یورو) آغاز شده است.

 شماره خبر : 6319         آرشيو آخرین اخبار         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.