مدیر برای پست یا پست برای مدیر؟! پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
مدیر برای پست یا پست برای مدیر؟!
سازمان تیمی که باید برای کیش بازی کند
انتصابات سیاسی و حزبی بلای جان کیش!
کتاب «الگوی حکمرانی مناطق آزاد ایران» به قلم رضا مسرور منتشر شد
بازدید مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش از مدرسه زندگی دیپلمات کیش
نجات جان ۱۱ گردشگر دریایی توسط شناور «ناجی ۱۶» در آب‌های جزیره کیش
تشکیل جلسه ستاد خدمات سفر مناطق آزاد کشور
چرا زیرساختهای کیش در بارندگی و طوفان تاب نمی آورد؟
بوم؛ عرصه نمایش روح هنرمند است
وقتی رانت جای شایستگی را می‌گیرد...
وقتی سلامت هزینه‌ساز می‌شود
دردسرهای حواشی ماراتون کیش، مسابقات کراسفیت هم در جزیره کیش؛ لغو شد
هنر نمایی هنرمندان جزیره کیش در فستیوال بین المللی تونس
پتروساحل افق کیش در مسیر توسعه پایدار و ایجاد اقتصاد مولد قرار دارد

  آخرين اخبار
مدیر برای پست یا پست برای مدیر؟!
سازمان تیمی که باید برای کیش بازی کند
انتصابات سیاسی و حزبی بلای جان کیش!
کتاب «الگوی حکمرانی مناطق آزاد ایران» به قلم رضا مسرور منتشر شد
بازدید مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش از مدرسه زندگی دیپلمات کیش
نجات جان ۱۱ گردشگر دریایی توسط شناور «ناجی ۱۶» در آب‌های جزیره کیش
تشکیل جلسه ستاد خدمات سفر مناطق آزاد کشور
چهارشنبه 10 دی 1404 - 10 رجب 1447 - 31 دسامبر 2025 - شماره 4862 ( 2246 دوره جدید)
چرا زیرساختهای کیش در بارندگی و طوفان تاب نمی آورد؟
بوم؛ عرصه نمایش روح هنرمند است
  پربيننده ترين اخبار
نقش بانک آفشور در توسعه اقتصادی مناطق آزاد
یکشنبه 7 دی 1404 - 7 رجب 1447 - 28 دسامبر 2025 - شماره 4859 ( 2243 دوره جدید)
شنبه 6 دی 1404 - 6 رجب 1447 - 27 دسامبر 2025 - شماره 4858( 2242 دوره جدید)
برگزاری هشتمین کارگروه اقتصادی مناطق آزاد
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
سه شنبه 9 دی 1404 - 9 رجب 1447 - 30 دسامبر 2025 - شماره 4861 ( 2245 دوره جدید)
دوشنبه 8 دی 1404 - 8 رجب 1447 - 29 دسامبر 2025 - شماره 4860 ( 2244 دوره جدید)
برگزاری دوره تخصصی آشنایی رایزنان بازرگانی با ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و صادراتی مناطق آزاد
برگزاری سمپوزیوم بین المللی مجسمه‌سازی کیش در ساحل نارگیل
برنامه‌ریزی برای افزایش سهم بانوان کارآفرین کیش از تسهیلات ملی
افزایش برقراری پرواز کیش به آبادان و بالعکس
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

مدیر برای پست یا پست برای مدیر؟!

یاسمن حمدیان در دنیای حرفه‌ای و سازمانی امروز، یکی از مشکلات جدی که می‌تواند به عملکرد سازمان‌ها آسیب بزند، انتصاب افراد غیرمتخصص به پست‌های تخصصی است.

  

این موضوع در بسیاری از مواقع به دلیل فشارهای سیاسی، روابط فردی یا حتی تلاش برای حفظ جایگاه‌های قدرت رخ می‌دهد. وقتی یک فرد غیرمتخصص به یک پست تخصصی منصوب می‌شود، نه‌تنها خودش قادر به مدیریت بهینه منابع و روندها نخواهد بود، بلکه کل سیستم نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد .

اولین و مهم‌ترین پیامد انتصاب افراد غیرمتخصص، کاهش کارایی و بهره‌وری سازمان است. فردی که در یک حوزه تخصصی تجربه و دانش کافی ندارد، نمی‌تواند به‌طور مؤثر تصمیم‌گیری کند. تصمیماتی که توسط افراد غیرمتخصص اتخاذ می‌شود، ممکن است اشتباه یا غیرقابل اجرا باشد و منجر به هزینه‌های مالی و زمانی زیادی برای سازمان گردد .

یکی از دلایلی که باعث می‌شود افراد غیرمتخصص به پست‌های مدیریتی یا تخصصی منصوب شوند، فرصت‌طلبی برخی از افراد است که صرفاً به دنبال قدرت و مقام هستند. این افراد معمولاً از تخصص و تجربه‌ کافی برخوردار نیستند، اما برای تامین منافع  خود از راه‌های مختلف (روابط، توصیه‌ها و سفارشات  غیرمتخصصانه) به دنبال کسب پست‌های مدیریتی هستند .

این رویکرد نه‌تنها به عملکرد سازمان  آسیب وارد می‌کند، بلکه فرهنگ سازمانی را نیز تضعیف می‌کند. کارکنان سازمان زمانی که مشاهده می‌کنند افراد غیرمتخصص به پست‌های مهم منصوب می‌شوند، احساس بی‌عدالتی و بی‌اعتمادی خواهند کرد. این باعث کاهش انگیزه و احساس مسئولیت در بین تیم‌ها می‌شود و در بلندمدت می‌تواند به فرسایش سرمایه انسانی منجر گردد .

برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، لازم است که انتصاب‌ها بر اساس شایستگی و تخصص فرد در آن حوزه انجام شود، نه روابط یا موقعیت‌های دیگر. سازمان‌ها باید فرآیندهای ارزیابی و انتخاب دقیق‌تری برای پست‌های مدیریتی و تخصصی خود داشته باشند. همچنین، تأکید بر آموزش مستمر و ارتقای سطح تخصص کارکنان می‌تواند به کاهش چنین پدیده‌هایی کمک کند . در نهایت، باید توجه داشت که «مدیر باید متناسب با  پست باشد»، یعنی مدیر باید بر اساس دانش و تجربه‌ خود انتخاب شود، نه اینکه برای آدم ها دنبال پست گشت! وقتی فرد مناسب در پست مناسب قرار گیرد، نه تنها سازمان بلکه خود فرد نیز می‌تواند بهترین عملکرد را از خود نشان دهد و در نهایت باعث رشد و تعالی سازمان گردد و بالعکس  .

با توجه به اثرات منفی انتصاب افراد غیرمتخصص در پست‌های تخصصی، باید فرآیندهای انتخاب مدیران و متخصصان در سازمان‌ها اصلاح و شفاف‌سازی شوند. سازمان‌هایی که در آن‌ها افراد بر اساس شایستگی‌های حرفه‌ای خود انتخاب می‌شوند، می‌توانند به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابند و در بلندمدت به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنند. 
 شماره خبر : 9224         آرشيو یادداشت روز         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.