اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
اتصال اداره محیط زیست به سامانه «سرا کیش»؛
تاکید دادستان کیش بر تسریع در تعیین تکلیف کالاهای متروکه کیش
کیش‌اینوکس 2025؛ بستری برای گفت‌وگو و تاب‌آوری در اقتصاد کشور است
پرستاران پیام‌آوران امید در جامعه هستند
سامانه سرا کیش موجب کاهش مراجعات حضوری مردم می شود
شورای عالی مناطق آزاد توانمندسازی جوامع محلی را دنبال می کند
رفع موانع اجرایی و ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان جزیره
حضور فعال دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد در نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در مشهد
تعهد رسمی ارائه خدمات پس از فروش باطری موتورسیکلت های شارژی درکیش
قدردانی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از تدبیر دبیرخانه شورای‌عالی در اصلاح فرآیند تخصیص ارز و واردات خودرو
ضوابط واردات خودروی سواری توسط اشخاص حقیقی وحقوقی به جزیره کیش
تاکید بر همکاری رسانه‌ای سازنده و تبیین دستاوردهای مناطق آزاد
برگزیده گان جشنواره بین المللی تئاتر کوتاه کیش معرفی شدند
طرح نظارت هوشمند خدمات تاکسیرانی در کیش کلید خورد

  آخرين اخبار
اتصال اداره محیط زیست به سامانه «سرا کیش»؛
تاکید دادستان کیش بر تسریع در تعیین تکلیف کالاهای متروکه کیش
کیش‌اینوکس 2025؛ بستری برای گفت‌وگو و تاب‌آوری در اقتصاد کشور است
پرستاران پیام‌آوران امید در جامعه هستند
سامانه سرا کیش موجب کاهش مراجعات حضوری مردم می شود
شورای عالی مناطق آزاد توانمندسازی جوامع محلی را دنبال می کند
رفع موانع اجرایی و ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان جزیره
یکشنبه 4 آبان 1404 - 4 جمادی الاول 1447 - 26 اکتبر 2025 - شماره 4815 ( 2199 دوره جدید)
حضور فعال دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد در نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در مشهد
تعهد رسمی ارائه خدمات پس از فروش باطری موتورسیکلت های شارژی درکیش
  پربيننده ترين اخبار
تسهیل گری امور بانکی در کیش و مناطق آزاد لازمه رشد اقتصادی است
مدیرجدید منابع انسانی شرکت عمران، آب و خدمات کیش از خشکبیجارآمد
هتل رزیدنس پاریس کیش؛ خدماتی در سطح استاندارد جهانی متفاوت با آنچه تاکنون تجربه کرده اید !
ابراهیمی معینی سکاندار کشتی کیش می شود
نشست مشترک مدیران شرکت عمران، آب و خدمات کیش و شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه کیش
کیش؛نیاز به پوست اندازی و تقویت بُعد بین المللی دارد
اعلام نتایج نخستین دوره انتخابات نظام پزشکی در کیش
آسفالت خیابان های اقتصاد یک و دو
دوشنبه 28 مهر 1404 ، 27 ربیع الثانی 1447 ، 20 اکتبر 2025 ، شماره 4811( 2195 دوره جدید)
حضور فعال شرکت عمران، آب و خدمات کیش در نمایشگاه شهر پایدار
بازگشت کورس زمستانی سوارکاری به جزیره زیبای کیش
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

دبیر شورایعالی مناطق آزاد:
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود

حجت‌الله عبدالملکی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد با تاکید بر اینکه اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود، عنوان کرد: مهم‌ترین اقدام برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، تبیین دقیق‌تر و رفع ابهامات این الگوی اقتصادی برای بخشی از جامعه نظری و اجرایی اقتصادی کشور است.

  


وی با توجه به  دهمین سالگرد ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی  گفت :  براساس این مجموعه سیاستی و به موجب اصل 110 قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به «نظام اقتصاد مقاومتی» تغییر یافت. به لحاظ فلسفه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی از سنخ نظام است. نظام اقتصادی که به رغم همه موانع و مشکلات به اهداف خود برسد را می‌توان یک نظام اقتصادی مقاومتی نامید. در مفهوم مخالف، نظام اقتصادی که در مواجهه با مشکلات و ناملایمات از اهداف خود کوتاه بیاید، یک نظام اقتصادی غیرمقاومتی (نامقاومتی) نامیده می‌شود. با این تعریف، اقتصاد مقاومتی را می‌توان برای همه کشورهای جهان تعریف کرد، چراکه همه کشورها دارای اهداف اقتصادی هستند و در مسیر تحقق اهداف خود با موانعی مواجه هستند.
وی افزود: اهداف اقتصادی کشورها تابع نظام سیاسی آنها، بدین معنا که قدرت سیاسی تعیین‌کننده اهداف اقتصادی آنهاست. به عنوان مثال اهداف اقتصادی کشورهایی که نظام سیاسی آنها مبتنی بر مردم‌سالاری واقعی باشد، توسط توده مردم تعیین می‌شود. اهداف اقتصادی دولت‌های شبه‌مستعمره توسط کشور استعمارگر و اهداف اقتصادی کشورهای تحت نظام حاکمیت اقلیت (سرمایه‌دار یا...) توسط آن گروه اقلیت تعیین می‌شود.
عبدالملکی افزود: موانع و مشکلات اقتصادی نیز از کشوری به دیگری و از زمانی به زمان دیگر متفاوت خواهد بود. در حالی که مانع و مشکل اقتصادی برخی از کشورها کمبود منابع انرژی و یا کوچک بودن سرزمین است، کشورهایی را می‌شناسیم که در ادواری از تاریخ خود با چالش‌هایی مانند بلایای طبیعی، بیماری‌های فراگیر، جنگ و بحران‌های سیاسی داخلی و خارجی به عنوان سد اصلی در تحقق اهداف اقتصادی خود مواجه بوده‌اند. در سال‌های گذشته نیز بیماری جهانگیر کرونا به عنوان یک مانع عمومی در مسیر تحقق اهداف اقتصادی اغلب کشورهای جهان مطرح بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان مردمی‌ترین نظام سیاسی جهان نیز اهداف اقتصادی مشخصی را دنبال می‌کند که برآمده از اراده توده مردم است، اهدافی که در قانون اساسی متجلی شده و می‌توان آن را در سه کلمه خلاصه نمود: 1- رفاه عمومی، 2- استقلال اقتصادی (به معنای حضور در اقتصاد جهانی از موضع قدرت) و 3- پیشرفت اقتصادی (به معنای سرآمدی در سطح بین‌الملل). این اهداف در گام اول انقلاب اسلامی به خوبی دنبال شده و موفقیت‌های فراوانی نیز در زیرشاخه‌های هریک از آنها حاصل شده است. اما امروز ه تحقق کامل اهداف مورد نظر با موانعی مواجه است که مهم‌ترین آنها را می‌توان جریان نفوذ در اندیشه اقتصادی (در هر دو بعد نظری و اجرایی) دانست. به رغم اتقان اندیشه اقتصاد مقاومتی که بعد اجرایی آن در سیاست‌های 24گانه اقتصاد مقاومتی متجلی شده است، پیشرفت شگفت‌انگیزی در دنباله‌روی از این سیاست‌ها دیده نمی‌شود. بخشی از این رخوت نسبی (ضمن احترام به اقدامات مهم صورت‌گرفته طی 10 سال گذشته) ناشی از ناآشنایی سیاستگذاران و برنامه‌ریزان اقتصادی با ابعاد و جوانب علمی مهم این نظریه و سیاست‌های کلی آن بوده و بخشی نیز تحت تاثیر سیطره نگاه کلاسیک و نئولیبرال اقتصادی، ناشی از عدم اعتقاد برخی از مجریان به کارآمدی این بسته سیاستی است. از همین رو مهم‌ترین اقدام برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، تبیین دقیق‌تر و رفع ابهامات این الگوی اقتصادی برای بخشی از جامعه نظری و اجرایی اقتصادی کشور است. امیدواریم جامعه اقتصادی کشور در این زمینه اهتمامی بیش از گذشته داشته باشد.

 شماره خبر : 6261         آرشيو آخرین اخبار         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.