ضرورت رعایت اخلاق حرفه ای در سازمان‌ها پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  مناقصه ها و مزایده ها  مناقصه ها و مزایده ها   ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
در چارچوب قانون، منافع و مصالح جزیره و کشور، مطیع قانون هستیم
تجار و صاحب‌نظران جزیره را در تصمیم گیری‌ها، مشارکت می دهیم
توسعه زیر ساختها و تبلیغات مناسب دو مولفه مهم برای توسعه گردشگری در مناطق اراد
99۰داوطلب هلال احمر در کیش فعال است
با رقابت ناسالم و غیر قانونی شاغلین در صنوف مختلف مقابله خواهیم کرد
جزیره کیش می تواند نقش موثری در صنعت پخش ایفا کند
کمبود شدید نیروی کارمتخصص در جزیره کیش
شرکت‌های نوآور حوزه گردشگری در کیش مورد حمایت قرار می‌گیرند
نقش معلمان در پرورش نسل آینده از اهمیت بسزایی برخوردار است
مناطق آزاد از جنس مشارکت جویی و مشارکت آفرینی هستند
وحید شجاعی سرپرست حوزه مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش شد
هادی خسروانی فراهانی سرپرست جدید معاونت سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش شد
راه اندازی مرکز آموزشی پژوهشگاه رویان در جزیره کیش
نشست مشترک اعضاء شورای شهر با آموزش و پرورش کیش

  آخرين اخبار
در چارچوب قانون، منافع و مصالح جزیره و کشور، مطیع قانون هستیم
در توصیف آرامش جزیره
تجار و صاحب‌نظران جزیره را در تصمیم گیری‌ها، مشارکت می دهیم
توسعه زیر ساختها و تبلیغات مناسب دو مولفه مهم برای توسعه گردشگری در مناطق اراد
99۰داوطلب هلال احمر در کیش فعال است
شنبه 22 اردیبهشت 1403 ، 2 ذی القعده 1445 ، 11 می 2024 ، شماره 4460 (1844 دوره جدید)
با رقابت ناسالم و غیر قانونی شاغلین در صنوف مختلف مقابله خواهیم کرد
جزیره کیش می تواند نقش موثری در صنعت پخش ایفا کند
کمبود شدید نیروی کارمتخصص در جزیره کیش
شرکت‌های نوآور حوزه گردشگری در کیش مورد حمایت قرار می‌گیرند
  پربيننده ترين اخبار
انتصاب اعضای شورای حقوقی شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 ، 29 شوال 1445 ، 8 می 2024 ، شماره 4458 (1842 دوره جدید)
یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 ، 26 شوال 1445 ، 5 می 2024 ، شماره 4455 (1839 دوره جدید)
جزیره کیش میزبان نمایشگاه و کنفرانس بین المللی صنعت پخش ایران
امضاءتفاهم نامه همکاری منطقه آزاد کیش و سرمایه‌گذاران ترکیه
تقدیر از روسای دو کمیته ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی سال 1403
دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 ، 27 شوال 1445 ، 6 می 2024 ، شماره 4456 (1840 دوره جدید)
تاکید بر لزوم بهره‌گیری از نظر سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری‌های قانونی مرتبط با مناطق آزاد
برگزاری نمایشگاه فرصت های متنوع یادگیری جهت دانش آموزان کیش
تابستان کیش و اضطراب رونق یا عدم رونق گردشگری در کیش
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

عالمه خسروی
ضرورت رعایت اخلاق حرفه ای در سازمان‌ها

در دورة كنوني، سازمان‌ها جايگاه برجسته‌اي در ساختار فرهنگي و اجتماعي جوامع پيدا كرده‌اند. بسياري از فعاليت‌هاي اساسي و حياتي مربوط به زندگي مردم، در سازمان‌ها انجام مي‌شود و زندگي بدون وجود سازمان‌هاي گوناگون، تقريباً ناممكن است

  

. با وجود اين، دستيابي به موفقيت و پيشرفت همه‌جانبه و تأمين رفاه و آسايش، به‌صرف وجود سازمان‌ها تحقق نمي‌يابد؛ بلكه براي اين منظور به سازمان‌هاي كارآمد و اثربخش نياز است و براي آنكه سازمان‌ها بتوانند در محيط خود پايدار بمانند و در بلندمدت نيز قادر باشند با محيط خود سازگار شده و پيوسته توانايي‌هاي لازم را براي بقاي خود ايجاد كنند و گسترش دهند، لازم است از سلامت سازماني برخوردار باشند.

اخلاق به‌عنوان تنظیم‌کننده روابط میان انسان‌ها، کلید اساسی در ایجاد سلامت سازمانی است. نقش‌ اخلاق در عملکردها و رفتارها، در تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب‌ها و در برخوردها و ارتباطات، مهم و تعیین‌کننده است و رمز بقا و دوام هر کسب و کاری، رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای در آن است. به‌گونه‌ای که امام علی (ع) نیز در خطبه 176 نهج البلاغه می‌فرمایند: "نسبت به اخلاق حساس باشید" به‌این معنا که اگر اخلاق زیرپا گذاشته شود؛ هیچ چیز سالم نمی‌ماند، نه اعتقادات، نه زندگی، نه سیاست، نه اجتماع و نه هیچ ارزش دیگر.

 اخلاق حرفه‌ای مجموعه ای از کنش‌ها و واکنش‌هایی اخلاقی پذیرفته شده و قابل قبولی است که از سوی سازمان‌ها یا مجامع و انجمن‌های حرفه‌ای‌ مقرر می‌شود تا مطلوب‌تربن روابط اجتماعی ممکن را برای اعضای خود و ذی‌نفعان دیگر در اجرای وظایف و مسئولیت‌های حرفه‌ای فراهم آورد. امروزه، اخلاق و رفتار حرفه‌ای مبتنی بر آن، از چنان اهمیتی برخوردار شده که حتی شرکت‌های بزرگ تجاری ـ صنعتی نیز در قالب مسئولیت‌های اجتماعی، خود را پایبند نوعی اخلاق حرفه‌ای می‌دانند و آن را در قالب آیین رفتار حرفه‌ای یا منشور اخلاقی سازمان، به‌عنوان راهنمای عمل مدیران و کارکنان خود از یک سو و مهم‌ترین استراتژی‌های سازمان در روابط خود با مشتریان از سوی دیگر مطرح و منتشر می‌نمایند. همانطور که می‌دانیم دامنه تأثیر سازمان‌ها بر شئون مختلف زندگی انسان‌ها، بسیار گسترده است. این نهادها، در متن محیط اجتماعی می‌رویند و می‌بالند و به همین دلیل، به عنوان سیستمی پیچیده، همواره در تعامل مستقیم با محیط درونی و بیرونی خود هستند و موفقیت‌شان، در گرو نحوه برقراری ارتباط و تعامل درست با محیط است. موضوع اخلاق حرفه‌ای از همین تعامل سرچشمه می‌گیرد و ماهیت آن به چگونگی سامان‌دهی رفتار ارتباطی سازمان، به عنوان شخصیتی حقوقی با محیط، برمی‌گردد.

بر این اساس، اخلاق حرفه‌اي، تاثير چشم‌گيري بر روي فعاليت‌ها و نتابج عملکرد سازمان دارد. اخلاق حرفه‌اي، بهره‌وري را افزايش مي دهد، ارتباطات را بهبود مي‌بخشد و درجه ريسك را كاهش مي‌دهد؛ زيرا هنگامي كه اخلاق حرفه‌اي در سازمان حاكم است، جريان اطلاعات به راحتي تسهيل مي‌گردد و مدير قبل از ايجاد حادثه، از آن مطلع مي گردد. لذا اخلاق حرفه‌ای، نقش راهبردی در موفقیت معطوف به آینده سازمان دارد و دوری از آن سازمان‌ها را سخت آسیب‌پذیر و متضرر می سازد.  لازم به ذکر است که در شکل گیری اخلاق حرفه‌ای، سه دسته عوامل فردی، سازمانی و فراسازمانی دخیل هستند. عوامل فردی شامل اخلاق شخصی، خودشناسی و خودکنترلی است که به­‌عنوان خمیرمایه اصلی، زمینه­‌های شکل­‌گیری مدیریت اخلاقی در سازمان می‌­باشد و از آنجا که نیروی انسانی، چه به صورت فردی و چه به صورت گروهی و در تعامل با دیگران، هم‌چنان مهمترین عامل ایجاد مزیت رقابتی در سازمان‌ها به شمار می‌آید؛ قضاوت افراد در مورد درستی یا نادرستی کارها، بر کمیت و کیفیت عملکرد آنان و به تبع آن، عملکرد سازمان و در نتیجه موفقیت آن به شدت تأثیر دارد. دسته دوم، عوامل سازمانی که شامل ضوابط و مقررات سازمانی و چگونگی اجرای آنها، فرهنگ سازمانی و ساختار سازمانی می‌باشد که مدیریت اخلاقی را نهادینه می­‌کند و دسته سوم، عوامل فراسازمانی که شامل دولت، شرایط اقتصادی، محیط کاری و محیط‌­های بین‌المللی می‌­باشد و موجب جهت­‌گیری مدیریت اخلاق شده و نهایتاً مدیریت اخلاق را در سازمان، کاربردی و عملی می­‌سازد. اخلاق حرفه‌ای می‌تواند از راه شایسته‌سالاری و درنظر داشتن صلاحیت‌های حرفه‌ای و اخلاقی در بکارگیری نیروها، تنظیم بهتر روابط، کاهش اختلافات و تعارضات، افزایش جو تفاهم و همکاری و نیز کاهش هزینه های ناشی از کنترل، عملکرد سازمان‌ها را متحول سازد. به علاوه هوش اخلاقی مدیران و کارکنان، موجب افزایش تعهد و مسئولیت پذیری بیشتر آنان شده و به بهبود کارایی فردی و گروهی می‌انجامد. هم‌چنین رعایت اخلاقیات در برخورد با ذی‌نفعان داخلی و بیرونی، باعث افزایش مشروعیت اقدامات سازمان و سرانجام موجب بهبود سودآوری و مزیت رقابتی می شود. از این رو ضرورت دارد مدیران در جهت ارتقای اخلاقی سازمان‌ها، گام‌هایی را بردارند.

بدیهی است که هر عملکرد در حوزه حرفه‌ای با توجه به فرهنگ حاکم و نوع تعلقات دینی، مذهبی و رفتاری اقوام مختلف، تفاوت خواهد داشت. بویژه در دنیای حاضر که کسب و کار در آن به گونه‌ای شگفت انگیز و متفاوت توسعه یافته، عمیق شده و نوآوری با توجه به تغییرات سریع تکنولوژی، حالتی خیره کننده پیدا کرده است. 

 شماره خبر : 5396         آرشيو یادداشت روز         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.