جزیره کیش، روی موج کتاب و کتابخوانی پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
پرونده کلاهبرداری دو شرکت‌ واردکننده خودرو روی میز دستگاه قضایی کیش
قهرمانان مسابقه اتومبیل رانی جایزه بزرگ کیش معرفی شدند
ارائه 17000 عنوان کتاب ، حضور 300 ناشر و تخفیف 50 درصدی جهت کیشوندان
تأکید بر تسریع در تصویب و اجرای طرح جامع توسعه دریا‌محور
رکود بازار مسکن در کیش و راهکارهای پیشنهادی برای خروج از آن
جزیره کیش؛ میزبان ششمین دوره نمایشگاه کتاب
بهره‌برداری از اولین بوتیک‌هتل در جزیره کیش
سهم فرهنگ و جامعه در نقشه توسعه کیش و سرنوشت آن
١٧٠٠٠ عنوان كتاب در نمايشگاه كتاب كيش عرضه مي شود
نخستین کلینیک تخصصی دندان‌پزشکی شبانه‌روزی در جزیره کیش بهره برداری شد
تکمیل ظرفیت پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف برای نیمسال بهمن ۱۴۰۴
آماده گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با منطقه آزاد کیش هستیم
امنیت و همدلی عامل اصلی رونق و پیشرفت کیش است
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش

  آخرين اخبار
پرونده کلاهبرداری دو شرکت‌ واردکننده خودرو روی میز دستگاه قضایی کیش
قهرمانان مسابقه اتومبیل رانی جایزه بزرگ کیش معرفی شدند
ارائه 17000 عنوان کتاب ، حضور 300 ناشر و تخفیف 50 درصدی جهت کیشوندان
تأکید بر تسریع در تصویب و اجرای طرح جامع توسعه دریا‌محور
رکود بازار مسکن در کیش و راهکارهای پیشنهادی برای خروج از آن
چهارشنبه 28 آبان 1404 - 28 جمادی الاول 1447 - 19 نوامبر 2025 - شماره 4833 ( 2217 دوره جدید)
سازمان بخشنامه کند
جزیره کیش؛ میزبان ششمین دوره نمایشگاه کتاب
بهره‌برداری از اولین بوتیک‌هتل در جزیره کیش
سهم فرهنگ و جامعه در نقشه توسعه کیش و سرنوشت آن
  پربيننده ترين اخبار
رونمایی از «دیبا کارت» در کیش؛ گامی برای رونق گردشگری و تقویت تعاملات مالی
برگزاری نشست مشترک دبیرخانه شورای‌عالی و گمرک برای رفع موانع گمرکی مناطق آزاد
تکمیل ظرفیت پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف برای نیمسال بهمن ۱۴۰۴
اعتماد به بخش خصوصی؛ شرط اصلی موفقیت مناطق آزاد است
برگزاری پنجمین جشنواره موسیقی بانوان نواحی ایران در جزیره کیش
توجه به موسیقی بانوان توجه به هویت ایرانیان است
«اقامتِ خوب، بهترین تبلیغ برای یک مقصد گردشگری است»
امنیت و همدلی عامل اصلی رونق و پیشرفت کیش است
5 مسیر خارجی به پروازهای فرودگاه بین المللی کیش افزوده می شود
سازمان بخشنامه کند
آماده گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با منطقه آزاد کیش هستیم
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

نمایشگاه کتاب کیش فرصتی مغتنم برای تهیه سبد مطالعاتی علاقمندان است؛
جزیره کیش، روی موج کتاب و کتابخوانی

  

 


نمایشگاه کتاب کیش فرصتی مغتنم برای تهیه سبد مطالعاتی علاقمندان است؛

جزیره کیش، روی موج کتاب و کتابخوانی

بقلم :  ف پناه

رشد کتاب‌خوانی شرط نخست توسعه فرهنگی و اقتصادی است. هیچ ملتی بدون توجه به امر کتاب و کتاب‌خوانی به شاخص‌های توسعه دست نیافته و توسعه بدون بستر فرهنگی در هیچ جای دنیا به نتیجه ای مطلوب منتهی نشده است. اهمیت نقش کتاب در توسعه فرهنگی تا بدان جاست که امروزه میزان زمانی را که هر ملتی به خواندن کتاب اختصاص می‌دهد با میزان توسعه آن کشور مقایسه می‌کنند. دستیابی به اهداف توسعه اجتماعی و فرهنگی ممکن نیست مگر به تحقق و لوازم آن؛ و کتاب و کتاب‌خوانی یکی از مهم‌ترین لوازم هر توسعه پایداری است.گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی هم اگر برای سایر جوامع و کشورها از مهمات باشد برای کشور و جامعه ما از ضرورت‌ها است. 

موج‌آفرینی و ایجاد فضای پرشور و نشاط فرهنگی در کشور طی مدت برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، تشویق مردم، مسئولان، سازمان‌ها و نهادها به مشارکت در فعالیت‌های کتابخوانی، تقویت کتابخانه‌ها و مجتمع‌های فرهنگی، فراهم آوردن زمینه لازم برای بروز خلاقیت‌ها و استعدادهای بالقوه در مناطق مختلف کشور، تعامل فرهنگی و ارتباط مستقیم ناشران با مردم، خارج ساختن فعالیت‌های علمی، فرهنگی از حالت متمرکز و توزیع این‌گونه فعالیت‌ها در استان‌های کشور از جمله ثمرات  برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب است، نمایشگاه‌هایی که ‌می‌توانند بهار‌فرهنگ را رقم بزنند و این روزها که شاهد برگزاری نمایشگاه کتاب کیش هستیم، موجی از شور و نشاط با چاشنی فرهنگ در میان مردم جزیره دیده می شود.

دومین دوره از نمایشگاه کتاب کیش در حال برگزاری است و با گذری در تالار شهر کیش درمی یابیم که این نمایشگاه خوشبختانه توانسته است رضایتمندی عمومی را حاصل نماید.  قطعا در پس برگزاری هریک از نمایشگاه‌ها تجاربی به دست می آید و بدون شک برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی به واسطه برداشته شدن فاصله‌های میان ناشران و علاقه‌مندان کمک شایانی به تهیه سبد مطالعاتی علاقه‌مندان به کتاب ‌می‌کند؛ ضمن این که در چنین شرایطی از نظر اقتصادی نیز وضعیت مطلوب تری برای علاقه‌مندان به کتاب فراهم ‌می‌شود.

برگزاری نمایشگاه‌ کتاب کیش یک فرصت مغتنم است و عرضه محصولات فرهنگی در قالب نمایشگاه‌ کتاب به غنی شدن فرهنگ جزیره کمک ‌شایانی می‌کند؛ ناگفته پیداست که اثرات کتابخوانی در پرورش روح و روان و تغییر رفتار انسان موثر است و انسان به دلیل شرایط خود از نظر خلقت انتخابگر است و زمانی ‌می‌تواند این انتخاب صحیح را انجام دهد که به او آگاهی داده شود.

کتاب نیز چنین اثر آگاهی‌بخشی دارد و نمایشگاه‌ کتاب ‌می‌تواند زمینه این آگاهی‌بخشی را فراهم آورد؛ البته باید در کنار اصل نمایشگاه به ظرفیت این نمایشگاه‌ها نیز بنگریم و تلاش کنیم تا آثار این نمایشگاه‌ها مورد رضایت مردم باشد؛ گاهی بر اساس نظر خوانندگان شرایط را در نظر ‌‌گیریم و گاهی باید کتب و محصولات عرضه شده بتوانند نیازهای فرهنگی جامعه را پاسخ دهند  و پیش از برپایی نمایشگاه‌ از طریق خرد جمعی بهترین راهکار برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد فرهنگی  گزینش شود.

 برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در کشور در سال‌های نشان داده است هرچند تجارب بسیار خوبی در این خصوص به دست آمده اما در مقابل نمایشگاه‌هایی نیز بوده اند که شاید به حداقل دستاورد پیش‌بینی شده در مقابل هزینه‌های صورت گرفته برای آنها نیز نرسیده‌اند. اما نمایشگاه کتاب کیش خوشبخانه از آن دست نمایشگاههای است که توانسته است رضایت عمومی را در میان مردم و عوامل برگزاری حاصل آورد.

برپایی نمایشگاه‌ کتاب می‌تواند در نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و آشتی مجدد مردم با کتاب نقش محوری داشته باشد و بر هیچ کس پوشیده نیست که کتاب و کتابخوانی می‌تواند بینش، درایت، آگاهی و دانش مردم تأثیرگذار باشد.در این راستا برپایی نمایشگاه کتاب جزیره کیش این امکان را در اختیار مردم می‌گذارد تا با آثار نویسندگان حوزه‌های مختلف آشنا و از تازه‌های کتاب مطلع شوند. از این رو برپایی نمایشگاه استانی و از جمله جزیره کیش این امکان را در اختیار اهالی قلم و دوستداران کتاب قرار می‌دهد تا به آثار مورد علاقۀ خود دست یابند. در عین حال که نمایشگاه کتاب محرک خوبی است تا افرادی را که با فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیگانه هستند و یا مدتهاست با کتاب، آن یار مهربان، قهر کرده‌اند، جذب فضای گرم و دوست داشتنی نمایشگاه کند. تقویت کتابخانه‌هاو مجتمع‌های فرهنگی،ایجاد تحولات سازنده اجتماعی فرهنگی در مناطق مختلف کشور، عرضۀ مستقیم کتاب با تخفیف قابل توجه، ایجاد جریان‌های مناسب ادبی و فرهنگی، ایجاد فضای جذاب و مفرح فرهنگی ، تدوین برنامه‌های مناسب و هدفمند در جهت ظهور نوآوری، خلاقیت  و استعدادهای بالقوۀ جوانان، کشف استعدادهای درخشان برای نویسندگی، تشویق مردم در جهت مطالعه کتاب می‌تواند از برکات برگزاری نمایشگاه کتاب کیش باشد.

در عین حال که برپایی نمایشگاه کتاب کیش در دراز مدت تأثیرگذار خواهد بود و باعث می‌شود تا میزان خرید کتاب و مطالعه در طول سال افزایش یابد.  

بسیاری از صاحبنظران عرصۀ کتاب و کسانی که دومین دوره برگزاری آن را در کیش شاهد هستند بر این باورند که تجربه برگزاری نمایشگاه‌ها کتاب کیش تجربۀ خوب و موفقی بوده است،‌ از این رو برای بالا بردن راندمان کار و بهره وری از ظرفیت‌های مناسب منطقه‌ای بهتر است، روند برپایی نمایشگاه توسط کارشناسان آسیب‌شناسی و رصد شود تا در سالهای آتی برنامه‌های جذاب تر تدوین و در دستور کار قرار گیرد.

اهمیت کتاب و جایگاه آن در جامعه:

جامعه ای که می‌خواهد آزاد و آگاه زندگی کند، حتما باید به پدیده کتاب با چشم دیگری بنگرد. در چنین جامعه ای هرگاه بخواهد وفاقی مبتنی بر رشد و توسعه شکل بگیرد، می‌باید کتاب به عنوان یک عنصر اصلی و تأثیرگذار در آن مطرح باشد و والاترین جایگاه را در همه نهادهای فردی و اجتماعی از آن خود سازد؛ به گونه ای که هیچ کس، در هیچ جا، هیچ عذری برای کتاب نخواندن نداشته باشد زیرا کتاب یکی از راه های کسب دانایی، توانایی و موفقیت است و آدمی را در فهم و درک درست و تمیز راست از ناراست، مدد می‌رساند. در واقع، اعتلای فرهنگ کتاب خوانی، پی ریزی بنای توسعه فرهنگی جامعه تلقی می‌شود و در این جهاد مقدس، همگان از خرد و کلان باید شریک و سهیم باشند و برای این سازندگی رشد، توسعه و معنویت گرایی، از دل و جان مایه بگذارند.

 بی تردید جامعه ای که در آن فضای مطالعه پژوهش و تحقیق، به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری، به شکل مطلوب و بدون قید و بندهای دست و پاگیر فراهم باشد نسبت به جامعه ای که از فرهنگ مطالعه و تحقیق دور است، کمتر از فرهنگ‌های بیگانه تأثیر می‌پذیرد.

در جامعه ای که ما زندگی می‌کنیم با توجه به اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی باید عادت به مطالعه در همه تفکرات و اندیشه‌ها و دل‌ها همگانی شود و شور، شوق و عشق به کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه استمرار داشته باشد. کتاب‌خوانی نباید به یک عده یا یک گروه خاص تعلق داشته باشد بلکه هر فرد باید با کتاب زندگی کند .

ترغیب و تشویق مردم برای کتاب‌خوانی و مطالعه و یافتن استعدادهای نهفته در جامعه در حوزه های مختلف تلاش جدی و دنباله دار را می‌طلبد؛ به همین خاطر است که باید از دوران کودکی به منظور پرورش این استعدادها، بچه‌ها را به کتاب خوانی عادت دهیم تا به مرور زمان با تولید یک جامعه کتاب‌خوان، تأثیر آن را در توسعه فرهنگ جامعه شاهد باشیم. 

 شماره خبر : 159         آرشيو گزارش ویژه         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.