از بانک آفشور در ایران فقط یک ساختمان در کیش داریم پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز

  امروز شمسی

پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز همراه با آخرین و جدیدترین اخبار و رویدادهای محلی ، منطقه ای و کشور
  ارتباط با ما  ارتباط با ما   نیازمندی های کیش  نیازمندی های کیش   نسخه PDF اقتصاد کیش  نسخه PDF اقتصاد کیش   ورود کاربران  ورود کاربران   درباره ما  درباره ما   خانه  خانه  
  خبرهای برگزيده
مدل اداره مناطق آزاد باید مبتنی بر اقتصاد داده‌محور و فناوری‌های نوین باشد
منطقه آزاد مشترک ایران و ترکیه در مسیر تحقق
اتمام مرحله اول طرح اصلاح خط اصلی شبکه توزیع آب کیش
وقتی یکی از کلیدی ترین نهادهای کیش همچنان بدون مدیر اداره می شود!
تسریع دراصلاح سیستم‌های اعلان و اطفای حریق بازارها و آموزش نیروهای حفاظتی
کیش در سایه بوروکراسی؛ دبی در اوج حکمرانی چابک
رکوردشکنی کیش بتن جنوب در استاندارد، کیفیت و سلامت
درخشش دانش‌آموزان مبین خلیج فارس کیش در جشنواره جوان خوارزمی
تکمیل همکاری وزارت صمت شرط اجرای کامل مصوبه تبدیل پلاک خودروهای مناطق آزاد به پلاک ملی
نمایشگاه کتاب کیش فرصتی برای غنی‌سازی فضای فرهنگی جزیره
موسیقی بانوان؛ تجلی هنر اصیل ایرانی در جزیره کیش
قوانین دست و پاگیر، بهره‌وری اقتصادی مناطق آزاد را کاهش داده است
فروش ۳۵ هزار جلد کتاب در ششمین نمایشگاه کتاب کیش
اعلام 20 طرح سرمایه گذاری بی‌نام هر منطقه در مناطق آزاد تا دو هفته آینده

  آخرين اخبار
مدل اداره مناطق آزاد باید مبتنی بر اقتصاد داده‌محور و فناوری‌های نوین باشد
منطقه آزاد مشترک ایران و ترکیه در مسیر تحقق
اتمام مرحله اول طرح اصلاح خط اصلی شبکه توزیع آب کیش
وقتی یکی از کلیدی ترین نهادهای کیش همچنان بدون مدیر اداره می شود!
تسریع دراصلاح سیستم‌های اعلان و اطفای حریق بازارها و آموزش نیروهای حفاظتی
کیش در سایه بوروکراسی؛ دبی در اوج حکمرانی چابک
رکوردشکنی کیش بتن جنوب در استاندارد، کیفیت و سلامت
درخشش دانش‌آموزان مبین خلیج فارس کیش در جشنواره جوان خوارزمی
سه شنبه 11 آذر 1404 - 11 جمادی الثانی 1447 - 2 دسامبر 2025 - شماره 4841 ( 2225 دوره جدید)
تکمیل همکاری وزارت صمت شرط اجرای کامل مصوبه تبدیل پلاک خودروهای مناطق آزاد به پلاک ملی
  پربيننده ترين اخبار
چها رشنبه 5 آذر 1404 ، 5 جمادی الثانی 1447 ، 26 نوامبر 2025 ، شماره 4837( 2221 دوره جدید)
انتقاد شدید امام‌جمعه اهل‌سنت قشم از شرایط سخت واگذاری زمین به جوانان در مناطق آزاد
تأکید امام جمعه اهل سنت کیش بر ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه
ابراهیم ارزانی عضو شورایعالی ورزش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شد
لزوم بازنگری جایگاه کتاب در زندگی
برگزاری اولین نشست تخصصی انجمن و کمیته‌های هیئت انجمن‌های ورزشی کیش
رویدادی فرهنگی با ابعاد ملی برای کیشوندان
حل مشکلات صیادان غرب هرمزگان در اولویت جدی مجلس است
کیش می تواند الگوی ملی استانداردسازی و کیفیت در مناطق آزاد باشد
شنبه 8 آذر 1404 - 8 جمادی الثانی 1447 - 29 نوامبر 2025 - شماره 4838( 2222 دوره جدید)
  اوقات شرعی



  ارسال خبر به ما : چاپ

یک کارشناس اقتصادی مطرح شد:
از بانک آفشور در ایران فقط یک ساختمان در کیش داریم

یک کارشناس اقتصادی گفت: البته معتقدم اول باید بانک‌های آفشور راه‌اندازی می‌شد و گفته می‌شود در کیش اولین بانک آفشور راه‌اندازی شده، اما بنده ۲۲ سال است که در حال رفت‌و آمد هستم اما چنین بانکی در کیش ندیدم و صرفا یک ساختمان و شعبه است که اسمی بر روی آن گذاشته‌اند که جذب سرمایه خارجی هم نداشته و اساسا سپرده خارجی وارد ایران نمی‌شود. بانک آفشور در ایران در این حد است که برای مثال در محوطه صدا و سیما یک شعبه از یک بانک دایر شده باشد.

  


 آلبرت بغازیان درباره مبادلات ایران و روسیه با ریال آفشور و استقبال روسیه از مبادلات ریال آفشوری اظهار داشت: تا کنون از سوی بانک مرکزی چندین ریال معرفی شده‌است که عمدتا هدف این بوده که چیزی رو جایگزین دلار کنیم اما اگر بتوانیم موضوع تحریم‌ها را حل کنیم تمام این اقدامات از جمله ریال آفشور برچیده می‌شود. ریال آفشور در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی است که به هر حال ممکن است، با برجام یا چیزی شیبه به برجام باز هم ماندگار نباشد، از این رو چرا باید در حال حاضر امکاناتی در پیمان بریکس ایجاد شده را کنار بگذاریم البته باید توجه داشت هر گونه دور زدن تحریم‌ها از جمله اقداماتی مانند ریال آفشور برای ما هزینه دارد.

وی افزود :‌ تنها در بخش فروش نفت، کاسب‌های تحریم نفتی برای بازگشت پول حاصل از فروش نفت 30 الی 40 درصد از آن را کسر می‌کنند.     

این کارشناس اقتصادی گفت: تا الان چندین عناوین ریال از زبان بانک مرکزی شنیده‌ایم، یکی از آنها ریال دیجیتال بوده که به صورت پایلوت در کیش در حال اجرا است، همین موضوع ساده در ریال دیجیتال اگر مقبولیت پیدا نکند و فراگیر نشود، شکست می‌خورد. هرچند که کار بزرگی بوده که از سوی بانک مرکزی در کیش برای پایلوت در حال اجرا است و هر روز معاملاتی با ریال دیجیتال انجام می‌شود.

وی افزود: ریال بعدی رمز ریال است که همان استخراج را دنبال می‌کند و ماینینگ است که جا انداختن و بازاریابی آن بسیار سخت خواهد بود. ریال دیگر، ریال آفشور است یعنی ریالی که توسط بانک‌های آفشور قابل معالعه است یعنی ریالی که قرار است در معاملات بین المللی جابجا شود.

بغازیان ادامه داد: برای مثال افراد می‌توانند برای واردات از روسیه ریال خود را به ریال آفشور تبدیل کنند و می‌توانند از روبل آفشور استفاده کنند یا اینکه در معاملات با چین امکان استفاده از یوآن آفشور وجود دارد و البته قابل تفکیک بین یک ریال دیجیتالی یا ریال دیگر در داخل کشور است.  بانک مرکزی می تواند ریال آفشور را ایجاد و منتقل کند و قابلیت مدیریت داشته باشد.

وی با بیان اینکه وقتی گفته می‌‌شود می‌توانیم معاملات ریالی و روبلی با روسیه داشته باشیم این ریال همان ریال آفشور است، گفت: در واقع ریالی که بیرون از کشور در حال چرخش است ریال آفشور بوده و همان ریال است و ارزش آن متفاوت ریال رایچ در کشور نیست اما قابلیت تسویه مبادلات تجاری می‌شود. برای مثال ممکن است یک ریال آفشور به ازای 100 روبل آفشور باشد و به این شکل نرخ‌گذاری می‌شود و صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانند با این نرخ‌گذاری ریال یا روبل آفشور خود را تامین کنند.      

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا به غیر از روسیه که مانند ایران در شرایط تحریمی قرار دارد آیا امکان دارد سایر کشورها از ریال آفشور استقبال کنند، اظهار داشت:‌ خیر هر چند سعی بر این است که مبادلات با سایر کشور هم با ریال آفشور انجام شود و اگر شرکای تجاری کشورمان به ایران حق بدهند، مبنای مبادلات را ریال آفشور در نظر می‌گیرند اما کشورهایی که ممکن است تحت فشار آمریکا قرار بگیرند مانند امارات بعید است که معاملات را با ایران با ریال آفشور انجام دهد.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: البته معتقدم اول باید بانک‌های آفشور راه‌اندازی می‌شد و گفته می‌شود در کیش اولین بانک آفشور راه‌اندازی شده، اما بنده ۲۲ سال است که در حال رفت‌و آمد هستم اما چنین بانکی در کیش ندیدم و صرفا یک ساختمان و شعبه است که اسمی بر روی آن گذاشته‌اند که جذب سرمایه خارجی هم نداشته و اساسا سپرده خارجی وارد ایران نمی‌شود. بانک آفشور در ایران در این حد است که برای مثال در محوطه صدا و سیما یک شعبه از یک بانک دایر شده باشد.

وی با بیان اینکه در واقع تجربه بانک آفشور را هنوز نداریم که بتوانیم نقل و انتقال پول از این بانک را انجام دهیم، ادامه داد: معمولا این بانک‌ها در مناطق آزاد ایجاد می‌شوند که قوانین مادر بانک مرکزی مانع از تاسیس آن نباشد. اسم آن را نمی‌توان بانک گذاشت و در واقع یک باجه‌ای است که به یک ساختمان تبدیل شده‌ است. بانک‌های مشترک مانند ایران و ونزوئلا هم تجربه موفقی در کشورمان نداشتند.

 


 شماره خبر : 6969         آرشيو آخرین اخبار         آرشيو همه اخبار



eghtesad-kish.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی اقتصاد کیش نیوز بوده و استفاده از آن با درج منبع بلامانع است.